Miután az Apex Legends-be megérkezett az új report-rendszer és egyre több csaló kerül kitiltásra, a jövőben a „piggybacking” is bant érdemel.

Az Apex Legends-ben nincs solo mód, így olykor ismeretlen játékosok segítségére kényszerülünk. Ők azonban nem mindig viselkednek csapatjátékosként, sőt talán még hátráltatnak is. A fejlesztő Respawn bizony ezzel a problémával is tisztában van, így legújabb Reddit posztjukban azt ígérik, hogy a jövőben igyekeznek kitiltani az ilyen anti-teaming embereket.

Az úgynevezett piggybacking azt jelenti, hogy a játékos nem mozog, nem gyűjt felszerelést, vagy egyetlen egyszer sem lő, vagyis egyáltalán nem vesz részt a csapatjátékban, mégis XP-t és jutalmakat kap a csapat többi tagjának munkája miatt.

„Miután megvizsgáljuk az adatokat, úgy döntöttünk, hogy a jövőben ideiglenes bant kapnak azok, akik ilyen módon játsszák az Apex Legends-t. Az ilyen szélsőséges viselkedés hosszútávon pedig végleges kitiltással is járhat” – írja a Respawn.

Kép forrása: Techchunky

Miközben az Apex népszerűsége tövábbra is csökken, az EA mindent megtesz, hogy játéka tovább növekedjen. A jövőben új tartalmak, új játékmódok és új jutalmak érkeznek, miközben a fejlesztésekkel igyekeznek a játékosokat támogatni.

Mindenesetre, ha valaki mostantól másra hagyatkozik a játékban, jobb ha leáll vele.

×