A Sony Interactive Entertainment egy teljes mozifilm hosszúságú dokumentumfilmet adott ki arról, hogy hogyan készült a God of War, a tavalyi év egyik legjobb játéka.

A Sony Interactive Entertainment több mint 5 éven keresztül dolgozott, hogy visszahozza Kratost a konzolvilág térképére. A bejelentés hihetetlenül epikus volt, sőt amellett, hogy Kratos visszaért, egy hihetetlenül izgalmas történetet és élményt nyújtott. Kevés olyan játék van, ami már a menü megjelenésekor hidegrázást okoz, ami ez első jelenettől egészen az utolsóig tart.

Az új God of War azt gondolom tavaly az év játéka volt, még akkor is, ha ez nem hivatalos. A franchise nem egyszerűen újraéledt, de olyan kemény munka áll mögötte, ami miatt minden elismerést megérdemelnek a készítők. Hogy min is mentek keresztül, kikkel dolgoztak, hogyan építették fel a kivételesen jól sikerült zenéket és hangokat, hogyan dolgoztak a szereplők, arról most egy igen tartalmas dokumentumfilmet adtak ki, mely teljes egészében megnézhető a YouTube-on.

Kép forrása: God of War

„A Raising Kratos egy ötéves, herkulesi erőfeszítést mutat be, amivel visszahoztuk az egyik legnagyobb klasszikus videojátékot, a God of War-t. A Santa Monica Studio hatalmas kockázatot vállalt, hiszen alapvetően megváltoztatta a franchise-t és a történet helyét a videojáték-történelemben. Ez a film több mint egy „így készült”, sokkal inkább egy mozgalom útja, áldozat, küzdelem, kétség, melyen a rendező Cory Barlog és az alkotók vezetnek végig” – írja a Sony a film kapcsán.

Akármin is mentek keresztül a készítők, minden tisztelem az övék, hiszen egy meglévő alapot újítottak fel, ami ugyan valóban kockázatos volt, de láthatóan fektettek bele annyi energiát, hogy semmit ne bízzanak a véletlenre. Megérte. Olyannyira megérte, hogy azt gondolom: kevés játék volt az utóbbi időben, ami ennyire gyönyörű világgal, elképesztő történettel, epikus hangokkal és zenékkel ragadta magával a játékosokat. Még azt is megkockáztatom, hogy mélysége, karaktereinek viszonya és drámaisága mellett a Marvel elbújhat.

Íme a teljes dokumentumfilm. Jó szórakozást!

×