A Microsoft Seattle-ben a Build Builder konferenciát egy igen kínos jelenettel indította. A HoloLens 2-t szerették volna bemutatni.

A Microsoft a HoloLens 2-t szerette volna bemutatni a konferencián, mégpedig az Apollo 11 holdra szállásának vizuális reprodukálásával. A bemutató sajnos nem indult el, mely egy rémálom lehetett a Microsoft munkatársainak, mivel a műsort ráadásul élőben közvetítették.

Lehet, hogy egy HoloLens 2 demo elindítása nagyobb feladat, mint a holdra szállás” – mondta „A Man On The Moon” című könyv szerzője Andrew Chaikin, aki a bemutatón John Knoll partnere volt.

„Köszönjük az idejüket” – mondta Chaikin, mielőtt elhagyta a színpadot, otthagyva a zavart közönséget.

 

A Microsoft egyébként együttműködött az Epic Games-el is, valamint az Industrial Light & Magic vezető alkotójával, John Knoll-al, a HoloLens 2 headset rendkívüli demójának elkészítéséhez.

A HoloLens 2 bemutatójának próbája egyébként sikeres volt, így végignézhető, mit is szerettek volna. A rendszer az úgynevezett pixel streaming funkcióval rendelkezik, mely része az Epic Unreal Engine motorjának. Ez kiváló minőségű képeket közvetít a HoloLens képernyőjére, amelyeket távolról renderelnek az erős GPU-kkal rendelkező számítógépeken.

 

Egyértelmű, hogy a pixel streaming és általában az AR még mindig bonyolult technológia, még akkor is, ha a Microsoft viszonylag előremutatóan törekszik arra, hogy széles körben használni lehessen. Ennek bonyolultsága most akadályokat gördített a Microsoft elé.

×