Az Fnatic különböző befektetőktől 19 millió dollár támogatást kapott, Lev Leviev vállalkozónak köszönhetően. A vezetőségben is változások történtek.

A londoni székhelyű esport szervezetbe különböző vállalkozások összesen 19 millió dollárt fektettek, melyet az Fnatic a globális esports brand terjesztésére fordít. A vezetőségben is változások történtek: az alapító Sam Mathews ismét a vezérigazgatói székbe ül, a korábbi igazgató, Wouter Sleijffers négy év után hagyja el a posztot. Nick Fry, az egykori Mercedes AMG F1 vezérigazgatója elnöki pozíciót kapott, az Affectv alapítója Glen Calvert pedig ügyvezető igazgató lett – írja az esportsobserver.

Lev Leviev izraeli üzletember olyan cégektől és vállalkozóktól szerzett támogatást, mint a Beringea, a BlackPine, az Unbound, vagy maga Joi Ito. A befektetők szerint óriási jövő vár az esport szegmensre.

„Vállalatként a következő szintre léphetünk. Ez egy hatalmas lépés egy erős globális márka kiépítése felé” – mondta Sam Mathews a GamesBeat-nek adott interjújában.

Sam Mathews – Kép forrása: gaming.sxsw.com

A Fnatic tervei szerint többek között az Fnatic Gear esports eszközök sorát szeretné bővíteni, például új audio eszközökkel. Fokozni szeretné továbbá nemzetközi marketingtevékenységét, illetve a cég tovább terjeszkedne Észak-Amerikában és Ázsiában. Az Fnatic egyébként 7 millió dolláros támogatást kapott 2017 áprilisában.

„Hihetetlenül büszke vagyok arra, amit az elmúlt 15 évben sikerült elérnünk. Most itt az ideje, hogy építsünk erre az erős alapra, s hogy mi legyünk a világ vezető esport márkája” – mondta Sam Mathews.

Vajon tényleg piacvezető lesz az Fnatic?

×