A Simplicity nevű észak-amerikai esport szervezet megnyitotta első gaming központját a floridai Boca Ratonban.

Boca Raton a floriadai félszigeten, a híres Palm Beach megyében helyezkedik el, Miamitól északra. Az itt található új esport létesítmény csak az első az országban nyíló további 15 közül közül.

A Simplicity Esport gamer központ elindulása után ingyenes nyílt napot tartottak, ahol bárki megnézhette, milyen körülmények között edzhetnek majd az esportolók. A hétvégén többek között a Mortal Kombat 11-et lehetett kipróbálni az összes platformon. Az esportinsider szerint az aréna a kuncsaftok igényeire kívánja szabni nyitvatartását is, hogy kiszolgálja a közönség és a sportolók igényeit.

Kép forrása: Simplicity

A Boca Raton Gaming Arena ráadásul csak az első lépés: a következő hónapokban a  Simplicity Esports öt további játékközpontot nyit az országban. Ha elkészült, a projekt összesen mintegy 9000 négyzetméternyi helyet és több mint 150 játékgépet biztosít. Mindegyik létesítmény a Simplicity franchise partnerprogram keretében jön létre.

Jed Kaplan, a Simplicity vezérigazgatója korábban azt mondta: a céljuk az, hogy 15 új helyet nyissanak az év végéig, majd két éven belül további 50 nemzetközi központot.

„Ezenkívül vonzó lehetőségeket kínálunk a hirdetőknek és a szponzoroknak, hogy központjaink segítségével elérjék közönségünket” – tette hozzá Kaplan.

Azt látjuk, hogy az Egyesült Államokban óriási fejlődésnek indult az esport piac, melyet nem csak a cégek, de az egyre növekvő esport szervezetek is generálnak. A kérdés az, hogy az nyugati esport hullám milyen hatással Magyarországra a következő években?

Ti mennyi időt töltenétek egy ilyen esport központban?

×