A Full Sail Egyetem a jövő hónapban Fortress néven 6 millió dolláros esport arénát nyit.

Az Egyetem szerint a Fortress (Erőd) az Egyesült Államokban legnagyobb egyetemi sportarénája – írja az esportinsider. A sportlétesítmény 500 férőhellyel büszkélkedhet, és képes egyszerre 100 játékos támogatására.

Az építkezés 2018 júniusában kezdődött, az egyetem célja pedig nem csak Armada nevű esport csapatuk támogatása volt, de az arénát szeretnék élő közvetítések, illetve nem-esport események helyszínévé is tenni (például drónverseny).

Sari Kitelyn, a Full Sail projektfejlesztési igazgatója elmondta: „Lehetőséget biztosítunk a diákoknak arra, hogy megfelelő helyen találkozzon közösség és az esport iparág. Nem ez az első alkalom, hogy helyet biztosítunk esport eseményeknek.”

Kép forrása: Full Sail University

A Full Sail Egyetem nem titkolt célja továbbá, hogy megpróbálja megszilárdítani Orlando-t, mint a játék-és az esport-ipar központját. Számos fejlesztővel és induló vállalkozással közösen a Full Sail egy teljes ökoszisztémát kíván építeni.

A The Fortress megnyitása után az egyetem azt reméli, hogy a professzionális bajnokságokat és az egyetemi versenyeket is be tudja vonzani. Szívből reméljük, hogy valamikor mi is építhetünk egy arénát, csak az esportnak.

Szerinted lesz ilyen nálunk valaha?

×