A Kingdom Hearts 3 megjenesése óta olyan eladást produkál, ami több népszerű címet maga mögé utasított – írja a techradar. A sorozat harmadik részére 14 évet vártunk.

Sok jó játék jelent meg már idén, de vajon melyikből adták el eddig a legtöbbet? A Division 2-ből, az Anthem-ből, vagy a Resident Evil 2-ből? Talán nem gondoltad volna, de a Kingdom Hearts 3 az utóbbi címeket legyőzte.

A Square Enix játékában Disney és Final Fantasy karakterek találkoznak. A Kingdom Hearts 1 és 2 mellett korábban 6 kisebb játék jelent meg – nem beszélve a Final Mixekről – különböző platformokon, ami a fő-és mellékszereplők történetét is egyre jobban kibontotta, bonyolította. Mára az egyik legszövevényesebb és legnehezebben érthető történet a Kingdom Hearts-é. Nem véletlen tehát az sem, hogy hype közben sokan nem értették, miről is szól a játék. Vicces volt látni, hogy a streamerek a történet teljes ismerete nélkül álltak neki, majd „csalódtak”.

A sorozat legújabb része az eddig felépített történetszálak végső lezárása. A furcsa az egészben az, hogy miért kellett erre egészen 2019-ig várni? Ha már akkor, 1-2 évvel a 2 után (2005) megjelenik, 2019-ben talán már egy teljesen új történettel jelentkezhetett volna a franchise. Hogy ez miért alakult így, senki nem tudja.

Kép forrása: kingdomhearts.com

Az biztos, hogy 2019 januári megjelenése óta többet adtak el belőle az Egyesült Államokban, mint a korábbi KH részekből, vagy a Red Dead Redemption 2-ből – írja a techradar. A lap szerint az első héten 5 millió példány kelt el belőle. A játék persze nem csak az USA-ban, de a világ többi részén is sikeres lett. Japánban az eladási listát még mindig vezeti, több mint 800 ezer eladott darabbal, sőt Európában is népszerű.

A Kingdom Hearts egy izgalmas és akciódús kaland, melyben a Disney filmek varázslatos világaiban barangolva ismerjük meg a videojátéktörténelem legbonyolultabb történetét.

A Kingdom Hearts varázsa abban rejlik, hogy a klasszikus RPG elemek mellett jól ismert Disney világok és figurái, valamint epikus Final Fantasy hősök együtt bontakoznak ki egy olyan univerzumban, ahol az új szereplők mozgatják a szálakat. Ahelyett, hogy a fejlesztők a világokat egyszerűen egybegyúrták volna, egy teljesen új univerzumot alkottak, új szereplőkkel, új főhőssel, és kiterjesztett történetszálakkal. A harcrendszere pedig úgy tűnik szintén bevált, hiszen a Final Fantasy XV-ben is visszatért.

Kép forrása: YouTube

A Kingdom Hearts a maga idejében nem volt a legnépszerűbb játékok közt, inkább egy bizonyos szerepjátékos réteget érdekelt, főleg Japánban. Sokan évekkel az epizódok megjelenése után, mások ajánlására kezdték el, majd egyre több embert szippantott be. Talán a harmadik rész kapcsán látszik, mekkora is ez a tömeg.

A játékhoz egyébként az elmúlt napokban érkezett a „Critical Mode”, amivel még nehezebb lesz a játékmenet. A kérdés persze az: meddig tartja meg vezetői pozícióját? Jön az új FIFA 20, illetve a Star Wars Jedi Fallen Order, mely talán letaszítja trónjáról.

Ti szeretitek a Kingdom Hearts-ot?

×