Az Epic bejelentette, hogy új biztonsági funkciókat vezet be boltjában, amivel meg tudjuk védeni fiókunkat. Úgy tűnik imáink meghallgattak.

Email megerősítés az új fiókokhoz, SMS és további rendszerek telepítése van tervben. Az Epic Game Store-ról mást sem hallunk, csak azt, hogy mennyire rosszul védi a fiókokat. Olyannyira silány a rendszer, hogy az utóbbi időben a rendszeres panaszok mellett, vicces mémek sorozata is megjelent a témában. Nagyon sokan panaszkodtak a támadásokra, közben igen komoly összeesküvés elméletek is születtek. Egyik ezek közül arról szól, hogy a kínai kormány kémprogramja van a háttérben. Utóbbi felvetés kapcsán több leleplező hír született, de az Epic vezérigazgatója, Tim Sweeney visszautasította a vádakat.

Talán pont az ilyen eltúlzott pletykák miatt az Epic a napokban új közleményben részletezte az ezzel kapcsolatos jövőbeli terveit. Az új funkciók mellett tippeket is tartalmaz arra vonatkozóan, hogy hogyan tudjuk megvédeni fiókunkat. Érdemes tehát a jövőben bekapcsolni a többfaktoros hitelesítést. Ezen kívül úton van az e-mail visszaigazolás az új fiókoknál, az alkalmazás alapú mobil-és az SMS alapú hitelesítés.

Kép forrása: Reddit

Igen furcsa, hogy utóbbi funkciók bevezetésére egészen eddig kellett várni, miközben más online boltok régóta használják. Fontosságát kiemeli a közelmúltbeli botnet-támadás, melyben e-mail címek segítségével több millió inaktív és érvénytelen Epic fiókot hoztak létre. Az Epic jelenleg is azon dolgozik, hogy eltávolítsa ezeket a fiókokat. Nem árt tehát minél előbb visszaigazolni, hogy élünk és tényleg használjuk az accountunkat.

A te fiókoddal volt már gond az Epic Store-on?

×