Az LG Uplus az NVIDIA-val közös együttműködésben képzeli el az 5G hálózaton futó felhőalapú játékszolgáltatásokat jövőjét.

A korábban LG Telecom néven ismert LG Uplus a dél-koreai LG Corporation és az LG Electronics leányvállalata. A KoreaTimes cikke szerint az LG exkluzív megállapodást írt alá az NVIDIA-val a cég „GeForce Now” szolgáltatásának támogatására, mellyel több száz játék érhető el 5G okostelefonon, PC-n és okostévén.

Az NVIDIA korábban béta verzióban már bemutatta a kezdeményezést az Egyesült Államokban és Európában. Bár hivatalosan nem indult el, mégis mintegy 300 ezer érdeklődőt gyűjtött, sőt állítólag több mint egymillióan várják, hogy használhassák.

 

A grafikus kártyáiról ismert NVIDIA a chipjeit a kiszolgálószerverekben helyezi el, így a felhasználók drága eszközök megvásárlása nélkül tudnak játszani. Az általuk szervezett GPU Technology konferencián a vezérigazgató Jensen Huang elmondta: az LG Uplus az NVIDIA első partnere a felhőalapú játékszerverek használatában. Hozzátette, hogy a játékszolgáltatás lesz a magja a jövőbeli 5G alapú terveiknek.

„A GeForce Now szolgáltatást legkorábban 2019 első felében indítjuk el” – nyilatkozta a cég egy tisztviselője. „A játszható játékok száma kb. 500 lesz, beleértve az olyan népszerű PC-játékokat, mint a „Fortnite” és a „League of Legends”- tette hozzá.

Kép forrása: KoreaTimes

„Az 5G szolgáltatás kiváló teret nyújt a felhőalapú játékoknak, mivel alacsony késleltetést kínál” – mondta Lee Sang-min, az LG Uplus vezetője. „Az LG Uplus 5G hálózati technológiájával és az NVIDIA felhőtechnológiájával új módot kínálunk a játékra.” Lee szerint az 5G korszak legnagyobb nyertese a játékipar lesz.

Az LG Uplus februárban a mobil-világkongresszuson hasonló együttműködést jelentett be a Hatch Entertainment-tel. A cég továbbá együttműködik a Rovio Entertainment leányvállalatával is, akikkel 5G-s VR játékokat terveznek.

Az LG Electronics az idei év első felében dobja piacra 5G okostelefonjait.

×