Pisztoly, sörétes vadászpuska, gépkarabély, mesterlövészpuska, géppisztoly és golyószóró.

Bizonyára a játékokban nem így ismeritek a fegyverfajtákat, de nem kell aggódni: mindent megmutatunk, mert tudjuk, hogy úgy a jó!

Egy shooter játéknál mindenki első kérdése az: mivel érdemes, mivel lehet jól lőni? Lootolás közben az ember a legjobb fegyvert keresi, illetve azt, amivel ő a legjobban tud lőni. Viszonylag új játékról lévén szó, a fegyverismereted hiányos lehet, ezért arra gondoltunk segítünk, hogy könnyebben tudj választani.

Modern stukik

Ha hiszitek, ha nem, az Apex Legends fegyverei a Titanfall sorozatból ismerősek lehetnek, hiszen szinte az összessel találkozhattál a Respawn korábbi játékában. Természetesen a fegyverek át lettek alakítva, némelyik gyengébb, vagy erősebb lett, stb. A fegyverek tehát külsőre is nagyon futurisztikusak, ami jellemző a kiegészítőkre is.

Lőszerek

A játékban többféle lőszertípus fedezhető fel, melyeket színek alapján tudsz a legegyszerűbben megkülönböztetni. Szerencsére a játék mindig segít, hogy milyen lőszerre lesz szükséged az adott fegyverhez. Alapvetően négy típus található az Apex Legends-ben: könnyű (light rounds), nehéz (heavy rounds), energia-lőszer (energy ammo) és shotgun lőszer (shotgun shell).

Light rounds – barna

Heavy rounds – kék

Energy ammo – zöld

Shotgun shells – piros

A nálad lévő fegyvereknél, a képernyő jobb alsó sarkában láthatod a használandó lőszertípust. Amilyen lőszerre épp nincs szükséged, a játék áthúzott piros körrel jelzi.

Pisztoly

P2020

A P2020 a legalapvetőbb pisztoly volt a Titanfall játékokban is, amit a fejlesztők az Apex-be is átemeltek. Light lőszert használ, alapvetően 10 lőszer fér a tárba. Mivel nincs valami nagy sebzése, inkább csak a játék legelejére ajánljuk.

Sebzés:

Fejre: 18

Testre: 13

Használható kiegészítők: optika, bővített tár.

Kép forrása: Apex Legends

Re-45

Ránézésre a RE-45 gyengébbnek tűnik a P2020-nál, de 15 lőszer fér bele és full-auto funkcióval is bír. A játék elején tehát nagy segítség lehet, hogy több lövést vigyünk be az ellenfelekbe.

Sebzés:

Fejre:16

Testre: 11

Használható kiegészítők: cső (barrel), optika, tár.

Kép forrása: Apex Legends

Wingman

Ez a pisztoly leginkább talán egy desert eagle-hez hasonlítható, heavy lőszert használ, és abból 4 fér egy tárba. Egylövetű pisztoly, kategóriájában a legerősebb. Használata sok gyakorlást igényel, de ha sikerül jól kezelni, elég nagyok a halálozási arányok.

Sebzés:

Fejre: 90

Testre: 45

Használható kiegészítők: optika, tár, hop-up (képességgel bíró kiegészítő, lásd: lent)

Kép forrása: Apex Legends

Shotgun

EVA-8 Auto

Az EVA egy automata shotgun, melyet a játék bármely szakaszában érdemes használni. Talán kevesebbet sebez, mint a többi shotgun, de mivel egyszerre 8 lőszer is elfér a tárban, gyorsan le lehet lőni vele valakit, mielőtt újra kéne tölteni. Persze nem árt sok lőszert gyűjteni hozzá, ha azt tervezed, hogy hosszabb ideig használni fogod.

Sebzés:

Fejre: 90

Testre: 63

Használható kiegészítők: Optika, tár.

Kép forrása: Apex Legends

Peacekeeper

A „békefenntartó” egy klasszikus lever-action shotgun. Tudod, aminek emelőkarja van. Nagyon bonyolult vele lőni, hiszen figyelembe kell venni, hogy minden egyes lövésnél 11 sörét repül a levegőbe, és minden sörét 10-et sebez testre, vagy 15-öt fejre.

Sebzés:

Fejre: 165

Testre: 110

Használható kiegészítők: optika, tár, hop-up.

Kép forrása: Apex Legends

Mastiff

A Mastiff valóban masszív egy fegyver, legalábbis ami a sebzését illeti. Ha ennek a shotgun-nak a sörétjeit megfelelően irányítod fejre, egy lövéssel akár 288-as sebzést is okozhatsz. Egyszerre 4 lőszer fér a tárba szóval, ha minden betalál, egy csapat is kiirtható vele. Semmilyen kiegészítőt nem lehet rátenni.

Sebzés:

Fejre: 288

Testre: 144

Kép forrása: Apex Legends

Mozambique

A Mozambique tulajdonképp egy különleges pisztoly, mely shotgun lőszert használ. Emiatt igen közel érdemes lenni az ellenfélhez ahhoz, hogy elérjük a teljes sebzést vele. Egyszerre 3-szor lőhetünk.

Sebzés:

Fejre: 66

Testre: 45

Használható kiegészítők: Optika, tár.

Kép forrása: Apex Legends

Assault Rifle – Gépkarabély

VK-47 Flatline

Heavy lőszert használ, és alapesetben 20 lőszer fér a tárba, ami elegendő lehet ahhoz, hogy jelentős károkat okozz az ellenfél pajzsán. A VK-47 tökéletes azok számára, akik közelről szeretnék elintézni az enemy-t.

Sebzés:

Fejre: 32

Testre: 19

Használható kiegészítők: Optika, tár, stock.

Kép forrása: Apex Legends

Hemlok Burst AR

A Hemlok abszolút állat a csatatéren. Rendkívül pontos 3-as burst lövései miatt gyorsan térdel az ellenség, még akkor is, ha reagálni tud. Heavy lőszert használva, az alaptárba 18 töltény fér, így ügyesen kell célozni, és szépen osztani vele a fejeseket.

Sebzés:

Fejre: 36 lövésenként, 108 burst módban

Testre: 18 lövésenként, 54 burst módban

Használható kiegészítők: Cső, optika, tár, stock

Kép forrása: Apex Legends

R-301 Carbine

Az R-301 Carbine talán a leggyengébb AR a játékban, mivel light lőszert használ, ellenben képes full-auto módra és egyszerre 18 töltény fér a tárba alapesetben. Harc közben elég pontos. Széles körben úgy tartják, hogy az volt a legjobb fegyver a Titanfall 2-ben.

Sebzés:

Fejre: 28

Testre: 14

Használható kiegészítők: Cső, optika, tár, stock

Kép forrása: Apex Legends

Havoc

Ez a fegyver az egyik frissítéssel érkezett a játékba. Energy lőszert használ, kell egy kis idő neki, amíg felpörög. A fegyverbe illeszthető a Turbocharger hop-up, amivel az utóbbi folyamat felgyorsítható. A Selectfire Receiver-el egyfajta sniper is lehet belőle, de ekkor számolni kell a sebzéscsökkenéssel a távolságtól függően. A tárba alapból 32 lőszer fér.

Sebzés

Fejre: 36 (automata),

Testre: 18 (automata), 51-52 (single)

Kép forrása: Apex Legends

Sub Machine Guns (SMG) – Géppisztoly

Alternator

Ez a kis SMG viszonylag lassan lő és könnyen összetéveszthető egy pisztollyal. Light lőszert használ, az alaptárba 16 fér. Alapvetően közelharcra tervezték, de elég jó visszarúgása miatt távoli célpont lövésére is alkalmas. Ha van elég lőszer és stock rajta, mehet a szórás!

Sebzés:

Fejre: 19

Testre: 15

Használható kiegészítők: Cső, optika, tár, stock.

Kép forrása: Apex Legends

R-99

Az R-99 a meglehetősen átlagos SMG az Apex Legends-ben. Light lőszert használ, 18 fér egy alaptárba. Gyors tűzsebességgel büszkélkedhet, a tapasztalatok pedig azt mondják, hogy érdemes inkább közelharcban használni.

Sebzés:

Fejre: 18

Testre:12

Használható kiegészítők: Cső, optika, tár, stock.

Kép forrása: Apex Legends

Prowler Burst PDW

Ez az egyetlen burst SMG az Apex Legends-ben. Egyszerre 5-ször tudsz vele lőni a heavy ammo-ból, ha az alaptárból kilövöd a maximálisan használható 20 lőszert. A legjobb választás azok számára, akik nagyjából minden távolságra akarnak célozni. Az 5-ös burst lövések nagy sebzést tudnak okozni, de ügyesen kell célozni, hogy a fegyver maximális erejét ki tudd használni.

Sebzés:

Fejre: 23 lövésenként / 115, ha burst módban minden betalál

Testre: 14 lövésenként / 70, ha burst módban minden betalál

Használható kiegészítők: optika, tár, stock, hop-up.

Kép forrása: Apex Legends

Light Machine Gun (LMG) – Golyószóró

Devotion

Ha szeretnél sok lőszert kilőni egyetlen tárból, és nem szeretsz gyakran újratölteni, akkor egy LMG tökéletes választás. Ezt a fegyvert nevetséges tűzgyorsaság, magas sebzés, tisztességes hatótáv és pontosság jellemzi. A tűzgyorsasága kezdetben igen lassú, de ez kiegészítőkkel növelhető. Egy alaptárba 44 lőszer fér.

Sebzés:

Fejre: 34

Testre: 17

Használható kiegészítők: optika, tár, stock, cső.

Kép forrása: Apex Legends

M600 Spitfire

A Spitfire az Apex Legends egyik legjobb fegyvere. Megfelelő tűzgyorsasággal rendelkezik, de nem olyan gyors, mint a Devotion. Korrekt módon pontos, heavy lőszert használ, az alaptárba pedig 40 lőszer fér. Természetesen, mint minden LMG-t, nagyon lassan lehet csak újratölteni, szóval jó fedezéket keress, ha meg akarod nyomni az R gombot.

Sebzés:

Fejre: 36

Testre: 18

Használható kiegészítők: Cső, optika, tár, stock

Kép forrása: Apex Legends

Sniper Rifle – Mesterlövészpuska

G7 Scout

A G7-es a leggyengébb sniper fegyver ezen a listán. Light lőszert használ, de fél-automata jellege miatt a leggyorsabb is. Egyszerre 10 lőszer fér a tárba, ami egyedi a mesterlövész puskák körében.

Sebzés:

Fejre: 60

Testre: 30

Használható kiegészítők: Cső, optika, tár, stock.

Kép forrása: Apex Legends

Longbow DMR

A Longbow egy valamivel fejlettebb változata a G7-nek, mivel ő is rendelkezik fél-automata móddal, de képes nagyobb sebzésre, hiszen heavy ammo-t használ. A tárba alapból 6 lőszer fér, de a tűzereje miatt ez nem lehet indok, hogy eldobd, ha már találtál egyet.

Sebzés:

Fejre: 110

Testre: 55

Használható kiegészítők: cső, optika, tár, stock, hop-up.

Kép forrása: Apex Legends

Triple Take

A Triple Take három lövedéket lő ki egy vízszintes vonalban. Minden lövedék szorosan együtt repül, és hihetetlen sebzést képes okozni, különösen akkor, ha ez a célpont egy fej. A Triple Take energy lőszert használ és 5 fér el a tárban.

Sebzés:

Fejre: 138

Testre: 69

Használható kiegészítők: optika, stock, hop-up, tár.

Kép forrása: Apex Legends

Kraber .50-CAL Sniper

Ez a legendary fegyver nem igényel semmilyen kiegészítőt ahhoz, hogy gyilkos legyen, az egész játék leghatásosabb fegyvere. A hozzá használható 6-10-szeres scope még hatásosabbá teszi. Vigyázz, mert összesen 8 lőszered lesz hozzá, amiből a tárba egyszerre 4 fér. Nem árt tehát spórolni, és csak akkor lőni, ha biztos a találat. Csak supply drop-ból érhető el.

Sebzés:

Fejre: 250

Testre: 145

Kiegészítő nem használható.

Kép forrása: Apex Legends

Kiegészítők és hatásaik:

A kiegészítőknek három különböző fajtája van, melyek különböző tulajdonságokat adnak a fegyverekhez. A játékban ezeket common, rare, és epic változatban találod meg.

Kiegészítő neve Common Rare Epic
Tár (Magazine)
(Heavy & Light)
+ Tárhelykapacitás ++ Tárhelykapacitás
+ Gyors újratöltés
+++ Tárhelykapacitás
++ Gyors újratöltés
Shotgun Bolt + Tűzgyorsaság ++ Tűzgyorsaság +++ Tűzgyorsaság
Barrel Stabilizer + Visszarúgás-csökkentés ++ Visszarúgás-csökkentés +++ Visszarúgás-csökkentés
Stock
(Standard & Sniper)
+ Kezelhetőség
+ Célkereszt mozgáscsökkentés
++ Kezelhetőség
++ Célkereszt mozgáscsökkentés
+++ Kezelhetőség
+++ Célkereszt mozgáscsökkentés

Hop-Up kiegészítő

Az Apex Legends-ben a Hop-up kiegészítők olyanok, mintha külön képességeket csatolnál a fegyverhez. Ezeket a játékban loot-ként szedheted fel, ám nem mindegyik használható mindegyik fegyverhez.

Hop-Up Hatás Használható fegyverek
Skullpiercer Rifling Megnöveli a fejlövésed sebzését Wingman, Longbow
Selectfire Receiver Megengedi, hogy tüzelési módot válts Prowler
Precision Choke Csökkenti a lövedékek szórását Peacekeeper, Triple Take
Turbocharger Csökkenti a felpörgési időt Devotion

Optikák

Az Apex Legends-ben bizonyos optikák csak bizonyos fegyvereken használhatók. Mutatjuk, mit mire tudsz rárakni. A BOLD olyan legendás optika, amely automatikusan kiemeli az ellenséges játékosokat.

1x Holo – Minden fegyverre jó

1x-2x változó Holo – Minden fegyverre jó

1x HCOG (Classic) – Minden fegyverre jó

2x HCOG (Bruiser) – Minden fegyverre jó

3x HCOG (Ranger) – Minden fegyverre jó

2x-4x változtatható AOG – Sniperek, LMG-k, AR, SMG-k

1x digitális threat – Shotgun, SMG, Pisztoly

6x Sniper – Sniper

4x-8x változtatható sniper zoom – Sniper

4x-10x digitális változtatható threat zoom – Sniper

Fegyverek megszerzése

Ha jó fegyvert akarsz viszonylag korán, a játék elején, érdemes leugrani a Hot Zone-ba. Ha ez nem lenne elég, nem árt megnézni alább a térképet, ahol piros jelölésekkel láthatjátok a legpotenciálisabb loot-helyeket. Apex Legends leírásunkban egyébként több guide is elérhető, hogy még jobban megismerd a játékot.

Még néhány tipp

Nincs hitscan – Minden golyónak van utazási ideje, függetlenül attól, hogy melyik fegyvert használod.

Van bullet drop – A bullet drop természetesen fegyverenként változó.

Nincs damage drop-off

-A Fortnite-tal, vagy a PUBG-vel ellentétben nincs sebzéscsökkenés attól függően, hogy egy golyó mekkora utat tesz meg. Még egy shotgun is maximális sebzést okoz nagy távolságból, de természetesen shotgunnal soha nem érhetsz el egy távoli célpontot egynél több söréttel.

-Minden fegyvernek kiszámítható szórási mintája van.

-A CS: GO-hoz hasonlóan az Apex Legends-ben is ki tudod tapasztalni, hogy egyes fegyverek hogy szórnak. Ennek egyik módja a falra-tüzelés.

 

Őszintén reméljük, hogy a fenti leírás segít nektek abban, hogy megtaláljátok a számotokra legjobb fegyvert. Egy fegyver erejét a játékban ugyanis nem a fegyver képességei, hanem a használója határozza meg. Minden ember máshogy kezel bizonyos típusú fegyvereket, így mindenki más használatában lesz jó, vagy kevésbé ügyes. Jó próbálgatást kívánunk!

×