Hogyan süss csirkét 99 ellenféllel szemben.

PUBG Guide sorozatunkban bemutatjuk a legjobb taktikákat, módszereket annak érdekében, hogy minél jobban ki tudd használni a képességeidet és a játék adta lehetőséget. Most a solo-ra helyezzük a hangsúlyt.

Valljuk be őszintén, a solo-mód talán az egyik legnehezebb ügy a battle royale játékokban, és nem kevés magabiztosság kell hozzá. Jó helyre kell ugrani, lehetőleg gyorsan jó loot-ot szerezni, átvergődni a map-en, ha rosszul alakul a kör. Itt nem támaszkodhatsz segítségre, teljesen magadra vagy utalva, nincs knock, nem húz fel senki, nem ad senki heal-t, vagy lőszert, és ha sikerül is nagy nehezen lelőni valakit lehet, hogy a hangra még 2-3 játékos érkezik a könyékre. A battle royale lényege alapvetően egyébként a solo-ra épül, vagyis arra a helyzetre, amikor egy emberként vagy a világ ellen. Bevállalod? Nyugi, segítünk!

Ha úgy érzed, a csapatjáték helyett solo-ra lettél teremtve, összeállítottunk néhány tippet, trükköt amit, ha betartasz, már ma tiéd lehet a két kiló csirkefarhát. Persze kíváncsiak vagyunk a ti egyéni taktikátokra is, szóval ne felejtsétek el megosztani velünk!

1.     Pozícionálás

Ha igazi nindzsa taktikot akarsz nyomni, jól figyeld meg, hogy mikor hová mész! A pozíció, akár szabadtéren, akár az épületekben nagyon fontos. Sokan házakban, egy nehezen észrevehető, kis sarokban, az ajtó mögött, a lépcső alatt stb. bújnak meg. Mindig légy felkészülve, ne hagyd magad becsapni! Egyes épületekben érdemes bait-et használni az kempelő ellenség kicsalogatására. Egy flash gránát jó csali lehet, ami kizökkenti az ellenséget, és meg fog mozdulni. Ezt kihasználva tudsz meglepni másokat. Ne feledd, hogy ha olyan helyen próbálsz elbújni, ahol egyébként is kevés az épület, és a kör széle is közel van gyanús, hogy egy-egy házba sokan próbálnak majd bemenni. Ha te vagy camper helyzetben, akkor a türelem csirkét terem. Higgye csak azt, hogy senki nincs ott, és amikor már biztos benne és bejön: te ott leszel, és nem leszel kíméletes. Full pro módszer. Persze, ha jön a frag gránát…

Odakint nyílt terepen ki vagy téve annak, hogy könnyen észrevesznek, ráadásul mivel solo-ban több irányból jöhetnek ellened, több irányból rád láthatnak. Ilyen helyzetben ellenben könnyebben tudsz pozíciót váltani, ha elég gyors vagy és full nindzsába nyomod. Egyik helyzet sem tökéletes, de ilyen ez a játék. Ugyanakkor pont ettől izgalmas. Sosem tudhatod, mi fog történni.

Kép forrása: YouTube

2.     A kör

Kétféle ember létezik: aki a kör szélén szeret mozogni, és aki kör közepe taktikát választ.

A kör széle taktikát azok szeretik, akik vagy arra számítanak, hogy befut valaki a körbe, akit lelőhetnek, vagy arra, hogy a körön kívül (mögöttük) már úgysincs senki. Van olyan, aki a még kevés sebzést okozó körön kívülről lövi a befutókat, akik nem számítanak rá, hogy lehet még kint valaki. Ahány ember, annyi szokás. A kör széle taktik legnagyobb hátránya viszont az, hogy a következő körszűkülés esetleg nagyon messze lesz, és ha még konfliktusba is keveredsz, kevés lehet az esélye, hogy beérsz a következőbe. Én amondó vagyok: ezt a játékot lehetőség szerint a körben játszák, ergo mindig legyen terved arra, hogy hogyan jutsz be!

A kör közepe módszert azok szeretik, akik nem akarnak folyton a körszűkülés miatt aggódni. Két alapvető nehézsége van: a kör folyamatosan alakul, így mindig át kell pozícionálnod magad, illetve a kör közepére bizonyos esetekben sok játékos ráláthat. Ha a kör közepe bizonytalan, az könnyen a játék végét jelentheti. Vannak olyan helyzetek, mikor a kör közepe egy adott épület, de a legkisebb körök ritkán szűkülnek épületre. A kör közepe egyébként potenciális célpont sok játékos számára, szóval kitartást! Toljad, de ne csodálkozz, ha egy háború közepén találod magad.

„Kör közepén kempelek….körbe vesznek…” Na menjünk tovább!

Kép forrása: baomoi.com

3.     Hangok

További segítség lehet a hang. Figyeld meg, hol lőnek a környéken! Ha konfliktuskerülő vagy, és a környéken csatát hallasz, igyekezz másfelé pozícionálni, de ne felejts el néha abba az irányba kacsingatni, ahonnan a lövéseket hallottad. Lehet más is arra próbál kerülni, amerre te. Ha viszont a csirke mellé szeretnél még egy-két kill-t is, próbálj meg nevető harmadik lenni, és a csatába a legjobbkor beszállni. Számolj le mindig azzal, aki már leszámolt valakivel. Így nem 1v2-ben maradsz, hanem meg tudod ölni azt, aki talán már bekapott közben pár lövést az előző fight-ban.

4.     Gondolkodj!

Nem árt a játék bizonyos pontján mérlegelni. Egy-egy helyzet, egy-egy lövés, egy-egy harc valóban segít abban, hogy megnyerjem a játékot? Ér nekem annyit belemenni egy konfliktusba, hogy kockáztassam a győzelmet? Aki agresszív játékos, és mindenre lő, ami mozog, talán nem nyerni jött. Ő megelégszik a 15. hellyel is, ha közben megölt 12 embert. Az agresszív játékosok általában hamar kihullanak, ezt tartsd észben! Mi a cél? A TOP 1? Milyen áron? Mi éri meg? Ha úgy gondolod, hogy a győzelem a fontos, inkább kerüld a konfliktust, és csak a legelkerülhetetlenebb helyzetben lépj!

5.     Az endgame

Amikor már odakint nagyon csíp a kék, egyre kisebb a kör, de sikerült beérni, fel lehet készülni arra, hogy itt már elkerülhetetlen lesz a csata. Lesznek olyan helyzetek, amikor nüanszokon múlik a győzelem. Lehet, hogy csak egy pici életcsíkon múlik majd minden, ezért érdemes teljesen feltölteni az életet, sőt benyomni a boost-ot, ami nálad van. Így, ha mondjuk be is kapsz egy nem halálos lövést, a boost hatása megment. Egyébkén írtunk külön leírást az endgame-hez. Hajrá!

6.     Veszélyfaktor

Az egyik legnagyobb lehetőség és egyben legnagyobb veszélyzóna a drop és környéke. Ha rámész a ládára a jobb fegyver reményében tudd, hogy nem csak te pályázhatsz rá, sőt: vannak, akik nem mennek a drop-ra, viszont szeretik messziről figyelni azt. Ha valaki rámegy, lőnek. Persze te is lehetsz az, aki figyeli az ilyen játékosokat, de a lövéssel le is buktathatod magad, és elárulhatod a pozíciódat.

Kép forrása: steemkr.com

7.     Fegyverek

Ha fegyverekről van szó jobb, ha mindenre felkészülsz. Érdemes az automata és a sniper fegyvert párban magadnál tartani, hogy közelre és távolra is gyorsan tudj lőni. Ne becsüld le a shotgun-t, vagy a pisztolyt a játék legelején! Életmentő lehet, ha valaki a közelbe ugrott. Egy teljesen felszerelt AR pedig a győzelmet is jelentheti.

Tökéletes taktika persze nincs, hiszen minden egyes kör, minden egyes szituáció, minden egyes játékos, és minden egyes lelkiállapot más. Talán pont ettől ilyen nagyszerű ez a játék, hogy sosem lehetsz eléggé felkészülve. A tapasztalatok közben erősíteni fognak, mindez pedig sikerélményhez vezet. A sikerélmény pedig annak kulcsa, hogy a jövőben is az ALT+F4 helyett, a READY gombra nyomj a PUBG menüjében. Találkozunk Pochinki-ben!

×