Hogyan jussunk előnyhöz az utolsó köröknél?

Egy battle royale játékban a legnehezebb mindig az endgame, amikor bár már kevesen élnek, a kör szűke miatt a játékosok egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Ilyenkor élesedik a helyzet, és elkerülhetetlen a harc.

Talán a legfontosabb szempont az éles helyzetekben, hogy ahogy csökken a játéktér, úgy egyre feszültebb lesz a helyzet. Az ember izgulni kezd, igyekszik felkészülni a csatára, és lehetőség szerint várja, hogy ne ő haljon meg előbb. Akár solo-ban, akár duo-ban vagy csapatban játszunk, az endgame és annak taktikája kulcsfontosságú pont. Megpróbálunk segíteni abban, hogyan kezeld ezt a stresszhelyzetet.

 

1.     Hagyj időt magadnak!

A játék utolsó szakasza azért is nehéz, mert valahogy el kellett jutni addig. Lehet, hogy simán ment, lehet, hogy nem, de ekkorra már egyre nagyobb a tét, hisz oly közel a hőn áhított win. Ezen a ponton viszont annyira felgyorsulhat a játék a korábbiakhoz képest, hogy itt bizony rengeteg sokrétű tapasztalatra lesz szükség a helyes döntések meghozatalához.

2.     Tudd, mikor kell harcolni!

Nem érdemes minden egyes harcba belemenni, különösen, ha már nagyon kicsi a kör. Könnyen elhibázhatjuk a legtisztábbnak tűnő lövéseket is. Ha a harc viszont elkerülhetetlen és sikerül győztesen kijönni belőle, rögtön pásztázd végig a környéket, nehogy az életedre törjenek. Ha már csak az utolsó ellenfél van hátra, szintén érdemes türelmesnek lenni és nem fejjel rohanni a falnak. Vannak, akik annyira keresik az ellenséget a végén, hogy ugrálni kezdenek, hátha jobban rálátnak. Ha valaki ezt csinálja, és ez nem te vagy, már látod is, hová kell lőni.

Kép forrása: dvsgaming.org

3.     Használj gránátot!

A lootolás során érdemes előre felkészülni a végjátékra. Vannak gamerek, akik rutinosan gyűjtik a különböző típusú gránátokat és bizony jól is teszik. Kis körben, nyílt terepen a smoke, vagy akár a smoke line óriási segítség tud lenni, hogy befussunk a körbe, vagy épp fedezéket találjunk. A füstben felszedhetjük knockos társunkat is, és megnehezíthetjük az ellenfeleink dolgát. A frag pedig nagyon jól tud jönni akkor, ha sejtjük, hogy hol bujkál az utolsó enemy. A gránátsorozat pedig még nagyobb esélyt ad arra, hogy megöljük, vagy lesebezzük őt. A gránátokat nem érdemes már tartogatni, hadd hulljanak ki a zsebünkből! Persze óvatosan, nehogy visszapattanjon a fáról!

4.     Kell a boost!

Amikor a vége felé nagyon felpörög a játék, a harcban nincs idő egy pillanatra sem megállni, így fontossá válik az életcsík figyelése. Érdemes az utolsó harcok előtt magunkba tolni minden boostot, akár maximumra, hogy ne egy kicsiny életcsík hiánya okozza a vesztünket. Erre talán később nem lesz lehetőség.

5.     A jó pozi

A megfelelő hely sajnos lényeges és sorsdöntő lehet. Számtalan helyzetben bizony a rossz pozíció miatt kerülünk a levesbe. Előfordul, hogy nem marad fedezék, vagy nincs már hová futni. Nem árt tehát jól ismerni a terepet és még a kör szűkülése előtt elindulni jó helyet keresni. Akik a körrel indulnak meg, könnyebben kerülnek rossz helyzetbe.

Kép forrása: YouTube

6.     Guggolás, hasalás

Tekintettel arra, hogy az ellenfelek ekkor már igen közel is lehetnek, érdemes gyakorta leguggolni, lehasalni, hiszen ezzel kikerülhetünk egy-két nem pontos lövést. Megzavarhatjuk az ellenfelet és esélyt adhatunk magunknak visszatámadni a megfelelő időben. Például, amikor az ellenfelünk újratölti a fegyverét vagy gránátdobásra készül.

7.     Maradj veszteg!

Aki parázik és ideges lesz egy 1v1 szituációban, könnyen elfelejtheti a jól átgondolt stratégiáját. Maradj nyugodt, és más fog békében nyugodni. Tudjuk, hogy főleg kezdőként ezek a legstresszesebb szituk, de ebben is segíteni fog a gyakorlás és a rutin. Ha nem esel pánikba, könnyebben átlátsz helyzeteket és a reakcióidőd is jobb lesz. Használd ki, ha az ellenfeled esik pánikba. Addig lődd, amíg mozog!

8.     Szerezd be a legjobb fegyvereket!

Magától értetődik, hogy a megfelelő elsődleges és másodlagos fegyver fajtája ezen a ponton már nem mindegy. Sokan hiszik, hogy az automata (AR) fegyver (auto módba téve), és egy remek sniper (SR) a megfelelő párosítás. Közelre pedig már nem igazán érdemes nagy távolságú scope-ot használni. Ha már tényleg csak néhány ellenfél maradt, vagy épp az utolsó, nem mindig érdemes egylövetű fegyverrel pötyögtetni. Ha tudod, sorozd meg automata fegyverrel! Több jól irányzott lövés, nagyobb esély a győzelemre. Persze ehhez nagyon jól kell tudni kezelni a fegyvert. Gyakorlás, gyakorlás!

Kép forrása: Bluehole Studio

Az utolsó körben, az utolsó ember ellen bizony mindenre egyszerre kell már figyelni, ami nagyon nagy koncentrációt, remek reflexeket, tiszta fejet és kiváló egérhasználatot igényel. Ez egy összetett művelet, de minden egyes apró tapasztalat segíthet a végén megvacsorázni. Ha nektek van még tippetek a legjobb endgame taktikára, bátran osszátok meg velünk! Még az is lehet, hogy kipróbáljuk.

×