A THQ Nordic hál’isten néha-néha hallat magáról. Most a Saints Row, a Dead Island 2 és a TimeSplitters kapcsán érkeztek hírek.

A THQ Nordic 2019 április-június között 33%-kal több bevételt szerzett, mint az előző év azonos időszakában. Teljes nettó árbevétele kb. 67 millió dollár. Ennek hála a cég több információt osztott meg készülő projektjei kapcsán – írja a Gamespot.

Az első hír, hogy a Volition új Saints Row játékon dolgozik, aminek utolsó része, a Saints Row IV 2013-ban jelent meg. A csapat jelenleg mélyen benne van a fejlesztésben, s ha minden igaz, a játék a Saints Row folytatása lesz, jövőbeli címétől függetlenül. További részleteket nem osztottak meg.

 

A THQ Nordic továbbra is foglalkozik a Dead Island 2-vel, ígéretükhöz híven. A játékon a Dambuster Studios dolgozik, akik a Homefront: The Revolution játékért feleltek 2016-ban. A Dead Island 2 egyébként nehézségekkel küszködött a fejlesztést tekintve: eredetileg a Yager Development fejlesztette, mielőtt a Sumo Digital átvette a munkát 2016-ban. Hogy a most zajló fejlesztéshez közül van-e, nem tudni.

 

A jelentésből az is kiolvasható, hogy a Deep Silver tavaly megszerezte a TimeSplitters jogait, miután Steve Ellis, a sorozat egyik eredeti alkotója csatlakozott hozzájuk, hogy segítsen megtervezni a franchise jövőjét. Az utolsó TimeSplitters játék 2005-ben jelent meg, TimeSplitters: Future Perfect címmel.

 

Elvileg a Fishlabs, mely a Galaxy on Fire sorozatról ismert, számos be nem jelentett projekten és új címen dolgozik. Ezenkívül a THQ Nordic bejelentette, hogy felvásárolja a Gunfire Games-t, a Darksiders III fejlesztőit.

Az biztos, hogy a THQ Nordic ugyan ritkán jelentkezik, de nem tétlenkednek. Hamarosan tehát számos új játékról hallunk majd, mely a nevükhöz köthető.

Melyik címet várod leginkább?

×