Ez az első alkalom, hogy ez a klasszikus, majdnem elfeledett játék megjelent digitális formában. Régóta dolgoznak rajta.

Még júniusban írtunk arról, hogy a klasszikus, 1997-ben megjelent Blade Runner játékot lelkes rajongók próbálják meg átkódolni, hogy modern PC-ken is futtatható legyen. Akkor Thomas Fach-Pedersen fejlesztő elmondta: már 8 éve dolgozik a projekten, és már régóta keres olyan fejlesztőket, akik segítenek kijavítani a játék hibáit.

Aztán váratlanul néhány nappal ezelőtt megjelent a GOG oldalán, így a PCGamer szerkesztőségre kíváncsi volt arra, hogyan lett ez végül lehetséges? Úgy tűnik, hogy a GOG több mint egy évtizede próbálkozott azzal, hogy megszerezze a jogokat, és már a 2017-es Szárnyas fejvadász 2049 című film megjelenése előtt próbálkoztak a kiadással.

„A Blade Runner egy ikonikus játék, amelyet évek óta meg akartunk jelentetni a GOG oldalán. Nagyszerű játék, amit régóta vár a közönség. Azonban a játék eredeti kódja elveszett, a cím jogai pedig bizonytalanok voltak. Több mint 10 éve próbáljuk megszerezni a jogokat, de nem igazán volt előrelépés” – mondta Mark Hill, gazdasági igazgató.

 

„Néhány évvel ezelőtt kapcsolatba léptem az Alcon Entertainment-el, ami a 2017-es Blade Runner 2049 film mögött álló produkciós iroda. Elmentem az irodájukba, és azt kértem, hogy hadd beszéljek valakivel a Blade Runnerről és a GOG-ról. Szerencsém volt, nagyszerű beszélgetést folytattunk, és szívesen segítettek a játék jogainak megszerzésében, de még így is évek teltek el. Végül egyszer csak azt mondták, készen állnak az újrakiadásra. A ScummVM csapatával dolgozunk együtt a játékon és most itt tartunk” – mesélte.

A ScummVM csapatának sok év munka után sikerült futtatni a Blade Runner-t modern számítógépeken. A GOG ezzel tehát megmentett egy régi kedvencet a pusztulástól, ami valószínűleg sok embernek okoz most örömet. A Blade Runner játék, a Westewood Studio kalandjátéka, melyet most kb. 2700 forintos áron lehet beszerezni.

A játék eddig nem volt elérhető digitális formában, csakis a 1997-ben megjelent négy lemezről volt futtatható, illetve kalózmásolatokról. 

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×