Nincsenek jó helyzetben az új játékosok…

A League of Legends jelenleg a világ egyik legjátszottabb Free-to-Play játéka, amiben biztosan segít az is, hogy az egyik legnézettebb esport játék is jelenleg. A közkedveltségének egyik legfőbb forrása, hogy temérdek különálló karakterrel indulhatunk harcba, amiket ráadásul egy-két menet alatt nem is lehet rendesen kitanulni, így mindig van valamiféle kihívás, ami miatt érdemes újra és újra leülni a játék elé. A ranglétráról és a különböző játékmódokról nem is beszélve…

A cikk írásának idejében 147 karakter közül választhatnak a játékosok a League of Legends-ben. Ugyan a játék Free-to-Play, ezeket a hősöket egyesével kell feloldanunk magunknak, hogy mindig elérhetők legyenek számunkra. Megtehetjük ezt RP-ből (valós pénzért szerzett játékbeli valuta), vagy akár Blue Essence-ből is (ingyenesen farmolható játékbeli valuta).

Kép forrása: League of Legends

Blue Essence-t nem annyira könnyű halmozni, főleg amióta a Riot Games elvette annak a lehetőségét, hogy minden mérkőzés után kapjanak a játékosok egy keveset. Jelenleg csak a szintlépésekért és egyéb küldetések teljesítéséért járó jutalmakból szerezhetünk Blue Essence-t magunknak.

Egy játékos, Lust_For_love, úgy döntött, kiszámolja, hogy a jelenlegi rendszerben, mennyi idő lenne kifarmolni az éppen elérhető 147 karaktert úgy, hogy egy fillért sem költ a játékra. A végeredmény igencsak félelmetesre sikerült, jól látszik, hogy 10 év alatt kicsit elszaladt a ló a League of Legends-el.

Lust_For_love számításai szerint, ha minden nap játszunk átlagosan egy menetet, akkor 3424 napba, vagyis körülbelül 9 és fél évbe telne megszerezni az összes karaktert a játékban bárminemű ráfizetés nélkül.

Ha egy kicsit meghúzzuk és tényleg a lehető legtöbb mindent maximálisan teljesítünk a játékban és legalább 10 meccset lenyomunk egy nap, akkor a végeredmény egy fokkal emészthetőbb, a játékos számításai alapján így csak egy kicsivel több, mint egy év lenne mind a 147 karakter megszerzésre. (Ám ide beletartozik az is, hogy minden egyes S-ért járó ládát megszerzünk, s azokból nem kozmetikai elem, hanem champion shard esik.)

Szerencsére a League of Legends egy pozíciókra felosztott MOBA, így nem feltétlenül kell felhalmozzuk az összes karaktert annak érdekében, hogy élvezni tudjuk a játékot és sikeresek legyünk benne.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×