Egy újabb frissítéssel az Xbox végre most lehetővé teszi, hogy a játékosok közvetlenül a Twitch platformra streamelhessenek a konzolok ‘Guide’ menüjéből.

Néhány igazán szerencsés Xbox tulajdonos ma végre kipróbálhatja azt a bizonyos régóta várt új funkciót. Az élő adást közvetlenül a Twitch platformra sugározhatják, ha a „Capture and Share” fülre lépnek, és a „Live Streaming” lehetőséget választják ki.

A streamereknek ezután össze kell kapcsolniuk az Xbox-fiókjukat a Twitch-fiókjukkal. Miután ez megtörtént, a streamerek megnyomhatják a „Go Live Now” gombot, hogy elkezdjék a játékmenetük streamelését a Twitch nézőknek.

Ha a streamer megszakítja a játékát, és egy másik alkalmazást vagy kezdőképernyőt nyit meg, a nézők egy „szünet” képernyőt látnak majd.

A beállításoknál több különböző, igen fontos dolgot lehet állítgatni, könnyedén. Ez a streamereknek egy egyszerűbb módot kínál arra, hogy élőben közvetítsenek a nézőközönségüknek. Korábban a Twitch alkalmazást kellett letölteni az Xbox konzolokról történő streameléshez.

 

Arra az esetre, ha problémák merülnének fel az élő adással kapcsolatban, az Xbox mellékelt egy listát az Xbox Insider Alpha-Skip Ahead kiadási megjegyzéseiben. Itt felsorolt gyakori problémákat és azok megoldási lehetőségeit.

A frissítés tartalmazza továbbá az Xbox Series X/S címek Xbox One konzolokon való lejátszásának lehetőségét a felhőn keresztül.

Te örülsz a beépített funkciónak?

×