Nem csak a klasszikus értelemben vett CS2 csalásokat szűri a Valve. Úgy tűnik, hogy több oldalról is támad a cég májusban.

2024.05.06. – Manapság sajnos egyre sűrűbben kerül elő a Counter-Strike széria és a csalás, csalók szó egy mondatban. Sajnos azonban nem véletlenül van ez így. A játékot 2024 áprilisára elözönlötték a különféle cheatek és más segédprogramok. Első körben természetesen minden játékosnak a pályák közepén pörgő, falon átlátó ellenfelek ugranak be, ám ennél jóval komplexebb szituációról beszélhetünk. A Valve CS2-ben bevezette a droprendszer egy új verzióját, mely könnyen kiszámítható, illetve legalább egy garantált ládával kecsegtet. Sokan ezt is ki szeretnék használni.

Az elmúlt hónapokban több olyan Deathmatch meccsre is sikerült belebotlani, ahol csak botok játszottak egymással. Ahogy egy ártatlan játékos felmerészkedett a szerverre, máris automatikus kitiltásba részesült a gépi játékosoktól. Az automatizálásnak köszönhetően hatékonyan, néhány órán belül kifarmolhatják a botok a heti ládákat, hogy jó aztán ládától függően fél és 80 euró között el lehessen ezeket passzolni a Steam felületén vagy külsős weboldalakon. Azt gondolná az ember, hogy csak egy-egy elszigetelt esetről van szó, ám a valóság ennél sokkal szomorúbb, de szerencsére a Valve sem hagyja annyiban.

Lebukott az egyik legnagyobb CS2 botfarm

Gabe Follower, a CS2 ügyeletes szakértője igazán izgalmas felvételekkel jelentkezett a fenti Twitter bejegyzésében. Működés közben és külső képeken is megpillanthatunk egy működő CS2 botfarmot. Jól látható, hogy akár 8-12 kliens is futhat egy számítógépen, általában több tíz fiókkal rendelkezik az, aki komolyan gondolja a farmolást. Óriási pénzek mozognak ebben az iparágban is. A belépő általában 10 dollár környékén mozog havonta, a legnagyobb botfarmok pedig több százezer dolláros bevételt hoznak a konyhára. Hogy némi örömhír is legyen, a fenti Twitter/X üzenet utolsó képén a megérdemelt VAC kitiltást láthatjuk, a Valve az elmúlt napokban a botfarmokra is lecsapott. A probléma nagy eséllyel ennek ellenére nem szűnik meg, ám öröm látni, hogy több szinten is erősödik a CS2 védelme.

Ezt olvastad már?

Most akkor illegális az emulátor vagy nem? Ez a 3 eset segít dönteni

×