Cache volt az első és egyetlen külsős pálya, mellyel nem csak MM-en, de akár Counter-Strike Majorökön is találkozhattunk.

2024.05.05. – Az FPS játékok kitermeltek néhány olyan ikonikus pályát az elmúlt években, melyeket még azok is megismernek, akik nem játszottak az adott címekkel. Ide vehetjük a Quake széria helyszíneit, a Call of Duty széria néhány pályáját, de a Counter-Strike mapok is ide sorolhatóak. A már évtizedekkel ezelőtt felbukkant Dust 2-t senkinek nem kell bemutatni. Az előző, CS:GO éra sztárja azonban egy külsős tervező által tervezett pálya lehetett. Cache a 2013-as Operation Bravo keretein került be a játékba, a népszerűsége pedig az egekig kilőtt annak idején. A Valve jól reagált a visszajelzésekre, hiszen versenyeken is aktív pályát varázsoltak belőle.

Counter-Strike - Cache

Counter-Strike – Cache – Háttérben az erőmű

A Cache azonban egy külsős Counter-Strike pálya volt, azaz a Valve nem házon belül tervezte. Ez volt az első és azóta is egyetlen külsős pálya, mellyel nem csak MM-en, de akár CS:GO Majorökön is találkozhattunk. A pályát FMPONE alkotta meg, a helyszín atmoszféráját pedig Pripyat illette. Ha jól megfigyeljük a korábbi képeket, videókat, akkor a háttérben többször is felsejlik a Csernobili atomerőmű. 2019-ben Vertigo érkezett Cache helyére. Abban az évben jelentkezett FMPONE egy átalakított verzióval, ám az nem nyerte el a közösség tetszését.

Hamarosan megérkezhet a Counter-Strike 2-re igazított Cache

Februárban kaptunk már egy kis ízelítőt a pályáról. FMPONE megígérte, hogy a Thera elkészülte után visszaül a tervezőasztalhoz, hogy Cache is megkaphassa a régóta kijáró átalakítást. A fenti, május negyedikén publikált képeken ezúttal is Cache „Mid” , azaz középső területeit láthatjuk. A kialakítás nem változott, ám a Source 2 motor adta lehetőségeket brutális mértékben kihasználja az alkotó. A Counter-Strike 2 rajongók nem is fogták vissza magukat a hozzászólásokban, egyértelmű, hogy legtöbben Vertigo vagy Anubis helyére várja az elkészült alkotást. Remélhetőleg már nem is kell sokat várni arra, hogy a játékosok élőben is kipróbálhassák, ha más nem, akkor a „béta” verziót.

Ezt olvastad már?

Mutatjuk a 10 autót, ami a legtöbbször szerepelt videojátékokban

×