Ezúttal is ütős, közkedvelt játékok kerülnek be a PlayStation Plus Essential kínálatába, az Extrából viszont olyan játék távozhat, ami fájni fog.

2024.05.02. – Az biztos, hogy a PlayStation Plus májusi ingyenes játékkínálata ütős lesz, különösen azok számára, akik szeretik a focit. A PS Plusra mindig új játékok kerülnek fel, ezen nem lepődik meg senki, általában csak azért megy a szurkolás, hogy az előfizetők ütős, AAA-s játékokat kapjanak az ingyen játszható címek közé. Ez is biztosítja, hogy a Sony szolgáltatásának előfizetői mindig találjanak valami újat, amit élvezhetnek. Persze miközben nemrég kiderült, hogy milyen játékok kerülnek be a szolgáltatásba, arról is érkezett hír, hogy mi távozhat 2024 májusában.

Májusban érkezők és fájlméretek

A PS Plus Essential májusi ingyenes játékkínálata három címmel bővül, valamint egy extrával, amit ha úgy tetszik egyfajta bónusz egy ingyenesen játszható cím mellé. Hogy ezt az infót kiegészítsük, megosztjuk a PlayStation Game Size bejegyzését veletek, ami a játékok mellett azt is megmutatja, hogy a játékokhoz mekkora tárhely kell a konzolon. Az EA Sports FC 24 48,5 GB helyet igényel PlayStation 4-en, PlayStation 5-n pedig 52,3 GB-ot. A Ghostrunner 2-höz 13,7 GB szabad hely kell majd PlayStation 5-ön. A Tunic jóval kevesebb helyet foglal, a PlayStation 4-es verzióhoz 4,8 GB, a PlayStation 5-öshöz pedig 1,5 GB szükséges.

Az EA Sports FC 24-nek valószínűleg sok focirajongó most nagyon örül, kivéve persze azok, akik mondjuk amúgy is minden évben megveszik az EA játékát. A Ghostrunner 2 akciódús élményt kínál egy magával ragadó cyberpunk világban. A Tunic egy nyugodtabb és színesebb játékélményt nyújt, de tartalmaz bizonyos fordulatokat, amik ismerősek lesznek a FromSoftware rajongói számára. Ezen kívül kapunk még egy Destiny 2: Lightfall kiegészítőt is bónuszként. Ez kellemes meglepetés, hiszen a PS Plus általában csak három címet kínál havonta.

Távozók

Az új címek bekerülése azonban mások eltávolítását is jelenti, és már korábban megerősítették, hogy összesen 25 különböző PS Plus Extra játék távozik a szolgáltatásból májusban. Ezen a listán szerepel a Final Fantasy sorozat több darabja, ami szomorú hír az RPG-sorozat rajongóinak. Ez már önmagában is elég rossz volt, de az Extra szint előfizetőknek fel kell készülniük arra, hogy a Horizon Zero Dawn is távozik aznap. A játék Store oldalát nemrég frissítették, amiből kiderül, hogy a játék május 21-én a korábban bejelentett 25 címmel együtt távozik a PS Plus Extra kínálatból.

I guess hzd is leaving….
byu/Melodic_Cake_3344 inPlayStationPlus

Ha ez nem lenne elég, az online felhasználók észrevették, hogy a Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning PlayStation Store oldalán egy olyan üzenet jelent meg, ami szerint az akció-RPG remasterje szintén elhagyja a PlayStation Plus Premiumot. A játék az alábbi kép alapján szintén május 21-én kerül ki a szolgáltatásból. Több kommentelő azonban reméli, hogy ez csak tévedés.

Kingdom of Amalur is also leaving
byu/Inevitable-Middle412 inPlayStationPlus

Szóval elég ütős címek távoznak májusban, a bekerülők azonban igen sok örömet okozhatnak. Hogy tetszik a kínálat?

Ezt láttad már?

Szex, istenvér, óriásrobotok – Erős májusi film és sorozatfelhozatal a Netflixen

×