Gaming

Az összes Xbox-játék megjelenhet PlayStationre. Az összes!


Bódi Dániel

2025.05.02. – A Microsoft elég hamar pontot tett a néhány hónappal ezelőtt felröppent multiplatformosodást suttogó pletykálódás végére, mikor hivatalosan is bejelentette, hogy bizonyos címei, konkrétabban a Hi-Fi Rush, a Pentiment, a Grounded és a Sea of Thieves tényleg megjelennek a Nintendo és a Sony játékgépeire.

Volt is, meg nem is nagy szájtátás: az Xbox ugyanabba a mindent elnyelő mocsárba navigálta magát még 2013-ban, ami a SEGA maradványait is rejti, a legújabb eladási mutatók alapján pedig aligha van rá remény, hogy valaha is kikecmeregnek belőle (bár a Nintendónak háromszor is sikerült). Az Xbox Series-konzolok nagyon, és egyre rosszabbul fogynak, szemben a PlayStation 5-tel, ami még az áremelések és az exkluzívok hiánya közepette is hasít, így igazából nem volt sok választása a redmondi koponyáknak legalább mérsékelni a mínuszt: ha meg kell jelenni, akkor meg kell jelenni más, akár konkurens platformokon is.

Korábban már a Gamesindustry munkatársai is pedzegették, most pedig az esetek 99 százalékában igen jól informált Windows Central munkatársa Jez Corden is azt állította (via wccftech), hogy az új pletyka „igaz” (bár nem vagyok biztos benne, hogy egy urbánus mendemondát mennyire lehet igaznak nevezni): hamarosan az összes, mármint AZ ÖSSZES jelentősebb Xbox-konzolexkluzív meg fog jelenni az összes játékgépre, amiken elfutnak – legyen az a PS5, a Switch, vagy a Switch utódja.

Ebbe pedig minden beletartozik, még az Xbox/Microsoft legnagyobb húzósorozatai is, mint a Halo, a Forza, a Gears, vagy a Fable.

Corden szerint az Xbox jövője meglehetősen nyitottnak tűnik, ami sokkal inkább egy hatalmas olvasztótégely lesz, mintsem hagyományos játékkonzol. De ezzel a gondolattal igazából nem jutott nagy megfejtésre, hiszen erről maga az Xbox-vezér Phil Spencer is beszélt pár hete, amikor a konzol ökoszisztémájának megnyitásáról beszélt, ahol az Xbox Store mellett helye lenne a Steamnek, az Epic Games Store-nak és más alternatív áruházaknak is.

Persze mindezt egyelőre érdemes a helyén kezelni: csak mint egy pletykát, ugyanakkor most sem tátnánk bécsi kapuvá a szánkat, ha esetleg egy esemény keretében ünnepélyesen jelentenék be a Halo: Master Chief Collection, a Forza Horizon és a Gears of War gyűjteményes PS5-ös kiadásait. Elvégre a fenti négyes is rendkívül jól teljesít a PS Store-ban, ahol az elmúlt hónapok legkelendőbb játékaivá váltak. Elképzelni is nehéz, hogy mekkora bankot robbantana egy Halo PlayStationön…

Ezt is olvasd el:

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Így oldd fel a Warzone legújabb fegyverét, a különleges BAL-27-et

2024.05.02. – A Warzone és Modern Warfare III fejlesztői nem fogják vissza magukat, ha a fegyverekről van…

31 perc telt el azóta...

Ezért nem jelenik meg senkinél a CS2 Overwatch menüpontja

2024.05.02. – A Valve több szinten is próbálta megakadályozni a csalók munkáját a Counter-Strike játékokban.…

46 perc telt el azóta...

Szokni kell majd az Intel asztali processzorainak új elnevezéseit

2024.05.02. – Az Intel 14. generációja 2023 őszén mutatkozott be, az AMD Ryzen 7000 családja…

1 óra telt el azóta...

Hamarosan visszatérhet a Vanguard-éra rettegett Warzone fegyvere

2024.05.02. – A Warzone és Modern Warfare III fejlesztői szezononként két nagy frissítést szállítanak. Az…

1 óra telt el azóta...

15.000 forint helyett teljesen ingyen adnak két szuperjó játékot

Bódi Dániel 2024.05.02. - Hiába a PC-s játékosok egy részének az Isten tudja honnan eredő…

3 óra telt el azóta...

Kiszivárogtak a Stranger Things utolsó évadának epizódcímei

2024.05.02. - A Stranger Things egy népszerű Netflix sorozat, ami a 80-as években játszódik egy…

3 óra telt el azóta...