CS2

Ezért nem jelenik meg senkinél a CS2 Overwatch menüpontja

2024.05.02. – A Valve több szinten is próbálta megakadályozni a csalók munkáját a Counter-Strike játékokban. A CS2 előtt, a CS:GO-ban ezt három módon tette meg. Első körben a házon belül fejlesztett, Valve Anti-Cheat, azaz VAC nevet viselő megoldással próbálják megfogni a kártékony programokat. Ez azonban nem rendelkezik olyan jogosultságokkal, mint az EAC, a Battleye vagy épp a Vanguard, azaz sokkal könnyebben kijátszható. A második lépcsőfok a szervereken található védelem, mely a gyanús lövéseket, megmozdulásokat figyeli. A harmadik pedig az Overwatch rendszer.

11 éve, 2013 májusában érkezett meg az Overwatch a Counter-Strike: Global Offensive játékba. A Valve meglehetősen ötletes módot választott a csalók szűrésére. A gyanús játékosok visszajátszásait más játékosok elemezhették, majd a lejátszott replay végén ítéletet kellett hozniuk. A rendszer valamennyire működött, illetve az Overwatch-ot aktívan használó játékosok némi extra XP-t is kaptak a fejlesztőktől. A Counter-Strike 2-ben látszólag nyoma sem volt a rendszernek az április végi frissítésig, ám azóta sem akar felbukkanni senkinél a menüpont. Úgy tűnik, hogy nem véletlenül.

A Valve még finomítja a Counter-Strike 2 Overwatch rendszerét a háttérben

Bár az április végi frissítés egyértelműen megemlítette az Overwatch visszatérését, a valóság mást mutat. Az adatbányászok kiszúrták, hogy a Valve még javában alakítgatja a Counter-Strike 2 fájljait, hogy előbb-utóbb használható legyen a rendszer. Május másodikán is ezt tették, nagy eséllyel már csak néhány frissítés választja el a játékosokat a használattól. A rendelkezésre álló információk alapján egy „oktató” videót is lejátszik majd a játék, hogy a megfelelő ítélet születhessen a visszajátszások megnézése után. Ezért nem bukkant tehát fel a menüpont senkinél, hiszen valójában nem áll még készen a rendszer. Könnyen lehet, hogy a CS2 fejlesztői véletlenül hagyták a sort a legutóbbi bejegyzésben vagy épp a csalókat akarták tévútra terelni, míg erősítettek a VAC rendszeren.

Ezt olvastad már?

 

Arpi

Korábbi cikkek

Szokni kell majd az Intel asztali processzorainak új elnevezéseit

2024.05.02. – Az Intel 14. generációja 2023 őszén mutatkozott be, az AMD Ryzen 7000 családja…

16 perc telt el azóta...

Hamarosan visszatérhet a Vanguard-éra rettegett Warzone fegyvere

2024.05.02. – A Warzone és Modern Warfare III fejlesztői szezononként két nagy frissítést szállítanak. Az…

31 perc telt el azóta...

15.000 forint helyett teljesen ingyen adnak két szuperjó játékot

Bódi Dániel 2024.05.02. - Hiába a PC-s játékosok egy részének az Isten tudja honnan eredő…

3 óra telt el azóta...

Kiszivárogtak a Stranger Things utolsó évadának epizódcímei

2024.05.02. - A Stranger Things egy népszerű Netflix sorozat, ami a 80-as években játszódik egy…

3 óra telt el azóta...

Ennél a vízhűtéses, egyedi PS5-nél keresve sem találhatnál menőbbet

2024.05.02. - Ahhoz már hozzá vagyunk szokva, hogy az emberek őrületes, egyedi kialakítású PC-vel villognak…

4 óra telt el azóta...

Nem kevesebb, mint 133 film került fel hirtelenjében a SkyShowtime-ra

2024.05.02. - Bár az előfizetők számában nem tartozik a streaming szolgáltatások élbolyába Magyarországon a SkyShowtime,…

4 óra telt el azóta...