A hangos emojik (vagy hangemojik) valósággá válnak egy új Android frissítéssel, ami hat népszerű emojinak ad saját, küldhető hangot.

2024.05.02. – Ha az emojik és a gifek nem lennének önmagában elegendők számodra az üzenetküldés során, akkor jó hírünk van. Ahhoz, hogy még jobban kifejezd az érzéseidet, hangulatodat, hamarosan képes leszel olyan emojit küldeni, ami tulajdonképpen egy hang, vagy ha úgy tetszik hangemoji. A Google ugyanis megkezdte a Phone by Google alkalmazás béta verziójának tesztelését, ami hat darab emojihoz ad valódi hangeffektet. Ezeket telefonhívás közben lehet lejátszani, a hangok pedig egy-egy már ismert emojinak felelnek meg. A funkciót várhatóan hamarosan mindenki számára bevezetik Android rendszeren, de hogy mennyire lesz népszerű, egyelőre rejtély.

Hangos emoji?

A hangemojikat egyébként te is kipróbálhatod, ha ezen az oldalon regisztrálsz tesztelőnek. Bár lehet, hogy hamarosan mindenki számára elérhető lesz. A lényege, hogy amikor beszélsz valakivel, akkor hangokat tudsz beadni, hogy ezzel is bosszantsd azt, akivel éppen beszélsz. Kicsit olyan a dolog, mint mikor régen a rádióban mindenféle idegesítő hangeffekteket adtak be a beszélgetés közben. Tudjátok: vécéöblítés, szomorú harsona, stb.

Hat hangemoji közül lehet választani

  • Tapsoló kéz (taps)
  • Arc örömkönnyekkel (nevetés)
  • Party Popper (bulizajok)
  • Síró arc (womp womp/szomorú harsona)
  • Pile of Poo (fing)
  • Dob (ba dum tss)

Persze ezeket csak akkor érdemes használni, ha tisztában vagy azzal, hogy esetleg egyes emberek soha többé nem akarnak veled beszélni. Amúgy úgy működik, hogy amikor hívsz valakit, hívás közben ki tudod választani a hangemojit, és be tudod adni, hogy mindkét fél hallja. Elég idegesítő lehet.

Fotó: CNET

Őszintén, ez most kellett? Vicces? Vagy mégsem? Na, mindegy!

Ezt láttad már?

Szex, istenvér, óriásrobotok – Erős májusi film és sorozatfelhozatal a Netflixen

×