A nagy nyári Xbox-eseményről még a PS-tulajoknak sem lesz érdemes lemaradni, mert óriási címeket készül bemutatni a Microsoft.


Bódi Dániel

2024.05.01. – Érdemes lesz vastagon a naptárba vésni a június 9-ét! A Microsoft ugyanis ekkor fogja megtartani a szokásos évi nagy xboxos játékbemutatóját, ami több okból kifolyólag is kulcsfontosságúnak ígérkezik.

Egyrészt ez lesz az első olyan Xbox-esemény, amelyet az Activision Blizzard felvásárlása után, azzal közösen tartanak, ami azt jelenti, hogy már nemcsak az Xbox Game Studios, úgy pedig a Bethesda játékait, hanem a Call of Duty és a Diablo fejlesztőinek meglepetéseit is itt fogják megmutatni a közönségnek. Sanszos, hogy ezért fújták le az idei BlizzCont. Apropó CoD: a show legvégén egy Call of Duty Directre keresztelt kiemelt blokkban fogják alaposan bemutatni a 2024-es részt, ami gyanús, hogy a Black Ops – Gulf War lesz.

Másrészt a Microsoft valószínűleg egy csomó izgamasabbnál izgalmasabb új leleplezéssel és mélyebb bemutatóval készül, amire a stagnáló Game Pass előfizetői szám, illetve a drámaian bezuhanó Xbox eladások miatt is égető szükség van. Ha hihetünk a The Verge forrásainak, akkor

  • 5 év után végre itt fogják bejelenteni az új Gearst,
  • elmerülhetünk majd az Awowed The Elder Scrolls-t idéző fantáziavilágában,
  • hosszabb játékmeneten csodálhatjuk meg az Indiana Jones and the Great Circle-t,
  • az is biztos, hogy betekintést nyerünk a Starfield Shattered Space kiegészítőjébe,
  • aztán eltáthatjuk a szánk a Microsoft Flight Simulator 2024-en,
  • az is gyanús, hogy láthatunk némi STALKER 2 játékmenetet is,

és ezek csak a biztos résztvevők. Ott vannak még az olyan címek is, mint a State of Decay 3, a Perfect Dark, a Fabe, a The Outer Worlds 2, a Project: Mara, az Everwild, a Contraband, a Clockwork Revolution, az OD, a Towerborne, a 33 Immortals, a Replaced, a SOPA, az ARK 2, az Age of Mythology – Retold, a South of Midnight, a Project: Maverick, valamint egy csomó másik, még bejelentetlen játék.

Szóval érdemes lesz június 9-én este 7 órakor a YouTube-on, a Twitchen, vagy a Facebookon élőben nézni a roppant izgalmasnak és tartalmasnak ígérkező eseményt.

Ezt is olvasd el:

Ezzel az 5 PS-exkluzív játékkal még a legnagyobb PS-fanboy-ok sem játszottak

×