Egy katolikus pap állítólag 40 ezer dollárt költött „power-upokra” videojátékokban, mindezt persze az egyház hitelkártyájával.

2024.05.01. – Az már egyszer biztos, hogy az olyan játékok, mint a Mario Kart Tour vagy a Candy Crush hihetetlenül addiktív játékok, mik direkt úgy vannak kitalálva, hogy nehogy sikerélményed legyen, hacsak nem fizetsz. Kis szeleteket kapsz a játékmenetből, de igazán akkor tudsz haladni, ha veszel némi extrát, ami segít. Sajnos ennek még azok is elcsábulnak, akik az önmegtartóztatásra tették fel az életüket. A TheGamer szerint Amerikában egy katolikus pap

három év alatt majd 15 millió forintnak megjelelő összeget költött el ezekben a játékokban.

Nem az ő pénze volt

A hírek szerint Lawrence Kozak tiszteletesnek állítólag sikerült egy hatalmas, 40 000 dolláros számlát összehoznia a Candy Crush és a Mario Kart játékokban vett „power upokkal”. Mindezeket persze kiegészítette a keresztlányának vásárolt drága ajándékokkal. Ez persze nem lenne probléma, ha a saját pénzét költötte volna, de állítólag mindezt az egyháza hitelkártyájával fizette. Április 25-én lopással és más bűncselekményekkel vádolták meg, majd letartóztatták.

A papot azóta már szabadon engedték, miután letették érte a 250 000 dolláros óvadékot. Ügyvédje – Joseph Poluka – jelenleg vizsgálja az ellene felhozott vádakat. A vádak persze már elég régóta a levegőben lógtak. A The Philadelphia Inquirer szerint a papot már 2022 novemberében kirúgták a St Thomas More templomból, szabadságra küldték, miután egy könyvelő „csillagászati mennyiségű Apple tranzakciót” talált, amiket szintén a templom hitelkártyával bonyolítottak. Amikor a nyomozók akkor kihallgatták, a pap tagadta, hogy szándékosan használta volna az egyház hitelkártyáját. Mivel a kártyát korábban összekötötte a mobillal, hogy az egyházi irodai szoftverekért fizessen, azt mondta: talán véletlenül fizetett azzal. 40 ezret.

A pap azt mondta a nyomozóknak, hogy ez „nem mentség”, szóval elismerte, hogy figyelnie kellett volna. Az is kiderült, hogy a pap a költekezés közben 10 ezer dollárt fizetett be az egyház hitelkártyaszámlájára, valamint további 8 ezer dollárt költségtérítésként. Szóval megtanulta a leckét. Az viszont jól látszik, hogy a játékoknak milyen nagy hatalma van a pénztárcánk felett!

Ezt láttad?

Szex, istenvér, óriásrobotok – Erős májusi film és sorozatfelhozatal a Netflixen

×