A Counter-Strike 2 fejlesztői szépen lassan minden játékkal kapcsolatos hibát javítanak. Úgy tűnik, hogy most a csalókat is becélozták.

2024.04.28. – Az elmúlt hónapokban a Valve szépen kikupálta a Counter-Strike 2 legnagyobb hibáit. Az optimalizálás folyamatosan javít a kisajtolható FPS számon, a füstök is egyre kevésbé terhelik a gépeket. 2024 februárjában aztán megérkezett az első, kozmetikai tartalmakat is magával hozó frissítés, melyben egy új ládát, Zeus skint és több kisebb-nagyobb apróságot is kaptak a játékosok a javítások mellé. Ez jól hangzik, ám egy valami azért továbbra is beárnyékolja a játékot. Ez pedig nem más, mint a csalók elszaporodása.

Már a Counter-Strike 2 megjelenésekor feltűntek az első cheaterek, mostanra azonban szinte lehetetlen olyan CS2 meccset találni, amely teljesen tiszta lenne. Még a csalások fejlesztői is közel 10%-os aránnyal kalkulálnak, mely igazán szomorú. A Valve azonban látszólag nem tett ez ellen semmit, egészen az április 26-án megérkezett Counter-Strike 2 frissítésig. Ezt megelőzően már volt némi jel arra, hogy a VAC éledezik, ám az update leírásában már konkrétan kiemelte a Valve, hogy visszatér az Overwatch rendszer. Úgy tűnik, hogy a VAC is némi erősítést kapott, már érezhetőek ennek a jelei is.

Soha nem látott mértékben hullanak a Counter-Strike 2 csalói

Az elmúlt napokban több külsős, VAC banokat vizsgáló Counter-Strike 2 oldalon is pozitív változásokat olvashatnak le az arra járók. Míg korábban csak „game ban”-okat szórt a Valve, addig most a valódi, VAC kitiltások száma kezdett el növekedni. Számosítani felesleges, hiszen azt nem tudják pontosan követni az ilyen oldalak, ám az arány már árulkodóbb lehet. Az elmúlt időszakhoz képest TIZENKÉTSZER több tiltásban részesültek a Counter-Strike 2 csalók. Ez már bizony olyan emelkedés, mely jelzés értékű lehet azzal kapcsolatban, hogy tényleg kezd feléledni a CS2 védelme. Remélhetőleg ez a lendület kitart az elkövetkezendő hetekben, hiszen hatalmas igény lenne egy alapos tisztogatásra.

Borító: YouTube

Ezt olvastad már?

Steam vs. Torrent – EZÉRT jobb megvenni a játékokat, mint stikában töltögetni

 

×