Eddig is sejthető volt, hogy nagy lehet a Counter-Strike csalók aránya, ám úgy tűnik, hogy a valóság még borúsabb, mint amire gondoltak.

2024.04.23. – A Valve hiába próbálkozik a VAC Live felélesztésével, a Counter-Strike 2 továbbra is a csalók kedvence. Gyakorlatilag még a legamatőrebb cheaterek is gond nélkül játszhatnak a CS2 szerverein, anélkül, hogy bármilyen tiltásba ütköznének. Legyen szó DM meccsekről, sima MM mérkőzésekről vagy Premier módról, a csalók nem kegyelmeznek. Alacsonyabb rangokon talán egy fokkal jobb a helyzet, ám magas CS Ratingen már szinte garantált a csalás ténye. Egyedül a FaceIT marad opcióként a saját anti-cheatnek köszönhetően.

A felhasználók csalásait azonban valakinek le is kell fejlesztenie. Létezik néhány új cheat, amely az elmúlt időszakban igazán nagy sikernek örvend, de a régi nagy nevek sem koptak ki a köztudatból. Az elmúlt időszakban többen is próbálták megsaccolni, hogy mennyi Counter-Strike 2 játékos csalhat, de pontos statisztikával nem rendelkezett senki. Az elmúlt napokban azonban felbukkant egy korábbi interjú a Twitter felületén, melynek köszönhetően sokkal világosabb képünk lehet arról, hogy mi is a szomorú valóság.

Minden tizedik Counter-Strike 2 játékos csalhat

Bizony, a csalás fejlesztője 10%-os aránnyal kalkulál. Nem véletlen, hogy szinte minden második CS2 meccsen felbukkan egy-egy cheater, hiszen bőven van kikből meríteni. Jelenleg 1.5 millió aktív játékossal kalkulálhatunk, mely közel 150 ezer csalót foglal magában, ha hihetünk a fejlesztőnek.

Arra is választ kaphattunk, hogy miért hiányos a Counter-Strike 2 eredménytáblázata. A Valve szűri a 100% nyeréssel vagy fejlövés aránnyal rendelkező játékosokat, ezek hiányoznak a listáról. A csalók itt is szeretik megtrollkodni a cég munkatársait, sokszor előfordul, hogy akár 30-50 név sem kerül fel az eredménytáblára, ha épp ahhoz van kedvük a cheatereknek.

Ezt olvastad már?

7 brutális bosszúfilm, amit muszáj látnod, ha eddig kimaradt az életedből

 

×