Egyre inkább arról hallani, hogy a Marvel beemelné a filmes univerzumába a klasszikus Penge filmeket, a balhés Wesley Snipesszal együtt.


Bódi Dániel

2024.04.28. – Bár az eredeti Penge-filmekre mindenki édes nosztalgiával gondol vissza, pedig az 1998-as első felvonás után egyre vérszegényebbé vált a sorozat. Wesley Snipest is emiatt szokás isteníteni, pedig valójában ő az egyik fő oka annak, hogy végül sosem készült el a negyedik, vagy akár az ötödik Penge-mozi.

Snipes karrierje a Penge 3 után vakvágányra futott. Persze akadtak még szerepei és felkérései, de a komolyabb rendezések messze elkerülték, mivel senki sem akart a vállalhatatlan és kiszámíthatatlan, botrányos viselkedése miatt kockáztatni nemhogy a film sikerét, de egyáltalán az elkészültét. A Penge 3 is csak a szerencsén és a stáb kitartásán múlott, hogy végül moziba került: Snipes miatt súlyos többletköltségekkel, felesleges és méregdrága CGI-jal kellett számolni, sőt, egy ponton még a rendezőt, David S. Goyert is megpróbálta megfojtani.

Most mégis úgy tűnik, hogy győzött a rajongói nosztalgia, és a Disney hajlandó rehabilitálni a balhés színészt, és visszahozná a régi Pengét… is.

Legalábbis az általában kiválóan értesült Daniel Ritchtman filmipari bennfentes szerint, aki forrásaira hivatkozva Snipes visszatérésével riogat. Persze sokaknak jó hír is lehet, hogy Wesley Snipes Pengéje is a MCU részévé válhat, akivel leghamarabb már idén nyáron, a Deadpool & Rozsomák stáblistája alatt találkozhatunk. Igaz, ez is csak egy pletyka, de a Deadpool 2 filmvégi jeleneteit felidézve egy cseppet sem csodálkoznánk egy old school Penge kameón, főleg, hogy a Penge: Szentháromság egyik központi karaktere volt Hannibal King, akit véletlenül Ryan Reynolds játszott el.

Hogy Snipes Pengéjének visszatérése pontosan miként fog történni, vagy átmentik-e a karakterét egy másik vendégszerepre az új, immár Mahershala Ali címszereplésében készülő fénybenjáró történetre, azt nyilván csak akkor fogjuk majd megtudni, ha lesöpörtük magunkról a popcorn és/vagy nachos maradékot a vetítés után. Addig minden csak találgatás és pletyka – és bár Ritchman általában bele szokott trafálni, Snipes múltját ismerve nem húznánk magasra a szemöldököt, ha végül nem hívnák be forgatni.

Az új Penge-filmig viszont nem érdemes fél lábon állni: a forgatás egyelőre az alkotói pokolban sínylődik, ami többszöri áttervezésre sem öltött még forgatásra alkalmas formát. Pedig érdemes volna rákapcsolni, a premiert ugyanis jövőre tűzték ki, a Marvelnek pedig lehet, hogy nem férne most bele egy újabb halasztás. Pláne, hogy Ali sem lesz már fiatalabb: a színész februárban töltötte az 50-et, vagyis ő sem lesz már olyan sokáig Penge.

Ezt is olvasd el:

Akarsz egy jót röhögni? Legyen 8: a legmerészebb vígjátékok 2000 óta

×