Légy teremtő, de maradjon is életben a faj, amit alkottál. Ezt kínálja egy új evolúciós szimulátor, ami hamarosan megjelenik a Steamen.

2024.04.26. – Nem akarok meglepetést okozni annak, aki hallott már valaha a Spore című játékról, aminek a lényege az volt, hogy saját univerzumot lehetett létrehozni, egysejtű organizmusból lehettünk világhódító faj. A 2008-as játék sokak nagy kedvence volt, még most is nagyon pozitív a megítélése, bár valóban voltak benne hiányosságok. A játékban azonban bőven volt még potenciál, amit talán sosem használt ki. Most viszont úgy tűnik, hogy az Adapt pont erre vállalkozik, és talán megszerzi a koronát a műfajon belül.

Adapt

A hamarosan megjelenő Adaptban a saját állatfajodat, vagy ha úgy tetszik, groteszk lényedet hozhatod létre, azzal a céllal, hogy minél tovább túlélj egy olyan világban, ahol a változások viharos körforgása soha nem szűnik meg. Ez az evolúciós túlélőjáték az evolúció és a világ változó körülményei közötti kölcsönhatást kívánja szimulálni. Szóval van benne jócskán oktatójelleg is, de azért látható az előzetesből is, hogy a fura lények létrehozása nagy poénforrás lehet. Nézzétek csak meg a borítóképet: hogy néz ki?! 😃

Az Adaptot amúgy az különbözteti meg a híres 2008-as „elődjétől”, hogy kisebb, de részletesebb. Szóval itt nem fogsz egysejtű organizmusból űrutazó szuperhatalommá válni, a játékmenet inkább a folyamatosan változó körülmények között zajló szerves evolúcióra koncentrál. Meg kell találni fajod számára megfelelő táplálékot, ki kell alakítanod a túlélésre, szaporodásra szolgáló területeket. Ezzel evolúciós pontokat gyűjtesz, amiket a lényeid testreszabására költhetsz. A világ minden nap változik majd, új évszakok és kihívásokat jönnek, amit nagyon nehéz lesz túlélni. Lehet, hogy árvíz van, szóval ideje kétéltűvé válni, lehet, hogy egy másik faj a területet akarja, szóval harcos fajt kell alkotni, vagy lehet, hogy a hegyekbe kényszerülsz és bundát kell növeszteni. Emellett a játékban komplex kölcsönhatások jönnek létre a sokféle élőlény között, amik benépesítik a játékot.

Demo

Bár a játékot igazából már 2 éve bejelentették, az elmúlt napokban jött hozzá egy erős frissítés, valamint egy játszható demo is elérhető a Steamen. Bár a játék még a fejlesztés korai szakaszában van, olyan cím lehet, ami betöltheti azt az űrt, amit a Spore nem tudott. Neked hogy tetszik?

Ez is érdekes:

Igazi sci-fi kell az új gagyik helyett? Ez a 10 legjobb a 2010-es évekből

×