Elindult korai hozzáférésben egy új MMO, ami első ránézésre pont úgy néz ki, mintha a Waterworld című film játszható változata lenne.

2024.04.26. – Ha számodra is nagyon érdekes volt a Waterworld – Vízivilág című 1995-ös film, akkor figyelj, mert készült egy online multiplayer játék, ami nagyjából azt a világot és hangulatot hozza vissza. Ha azonban még nem láttad a filmet, akkor kötelező darab. Van egy olyan érzésem, hogy a játék készítőit is nagyban inspirálta ez a film, ami rögtön kiderül az előzetesből is. A vadonatúj MMO, az Age of Water április 25-én jelent meg korai hozzáférésű verzióban, így gyakorlatilag – mondjuk úgy – te is beléphetsz az 1995-ös klasszikus Waterworldöt idéző világba. Az Age of Water szintén a vízi őrületre szeretne építeni, de sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek az akcióra, mint eddig bármi.

Age of Water

A játék természetesen egy posztapokaliptikus kaland, ami nem csak a Steamen, de PS5-ön és Xbox Series X|S-en is elérhető. Bár még csak early acces, 30 eurót kell a Steamen kicsengetni érte, ami olyan 12 ezer forint. A játékban egy hatalmas hajó kapitányává válhatunk, amivel egy vízzel elárasztott világot fedezhetünk fel. Lootolni kell régi épületeket, hogy régi technológiákat fedezzünk fel, felszerelhetjük a hajót különféle fegyverekkel, megküzdhetünk könyörtelen ellenségekkel. A feltérképezetlen területeken kincsekre bukkanhatunk, és óriási csatákban vehetünk részt. Mivel ez egy online multiplayer, van benne PvP, szóval találkozhatunk és harcolhatunk más játékosokkal.

 

Mind a Waterworldben, mind az Age of Waterben a túlélők páncélozott hajókat vezetnek, miközben a zord körülmények uralkodnak és az ádáz harcot vívnak a túléléséért. Bár az Age of Water ígéretesnek tűnik, sajnos egyelőre elég vegyes a megítélése, sok a negatív komment már most, különösen amiatt, hogy már early acces alatt bekerültek a mikrotranzakciók. Persze a mostani hiányosságokat és problémákat még bőven idő kijavítani a játékban, bár egyelőre nem tudni, hogy mikor jelenik meg a teljes játék.

Mikrotranzakció és early access

Sok játékos megkérdőjelezi a mikrotranzakciók szükségességét olyan multiplayer játékokban, amik még nem jelentek meg teljesen, ám úgy tűnik, hogy a fejlesztők szeretik bevezetni. Sokan úgy gondolják, hogy az ea-ben induló játékok esetében a fejlesztéssel kéne még foglalkozni, aztán ha már kész és megjelenik, mehet a mikrotranzakció. Hogy ez a trend marad-e a videojáték-iparban, az egy jó kérdés, de egyelőre úgy tűnik, hogy sok játék negatív kritikával néz szembe miatta. Köztük most az Age of Water is, ami amúgy nem egy rossz koncepció. Reméljük túléli a vihart!

Ezt láttad már?

Igazi sci-fi kell az új gagyik helyett? Ez a 10 legjobb a 2010-es évekből

×