A Sega Toys „KIMIT Ragdoll” robotmacskát Japánban visszahívják, miután többen beszámoltak arról, hogy égő szagot árasztanak.

⚡ = villámhír. Kevés szöveg, csak a lényeg, gyorsan.

2024.04.25. – Talán eddig nem tudtál róla, de a Sega Toys robotmacskákat is gyárt, termékcsaládjuk pedig a KIMIT Ragdoll nevet viseli. Bár meglehetősen hátborzongató módon, de megpróbálják utánozni a valódi macskák kinézetét és viselkedését, mivel a macskák nagyon népszerű állatok Japánban. Szóval a kis cicusok szintetikus szőrzetet kaptak, így nagyon jó érzés simogatni és ölelgetni őket. Bár a szemük egyértelműen fura. Na jó, elég para. Sajnos a robotmacskák nem sokáig voltak forgalomban: nem sokkal azután, hogy 2024 február 29-én megjelentek a boltok polcain, kb. 78 ezer forintnak megfelelő összegért, máris visszahívják őket és megszüntetik az árusítást.

Szag

Valószínűleg könnyen kitaláltad, hogy mi ennek az oka. A szintetikus szőrmével kevert elektromos alkatrészek hőproblémákhoz és kellemetlen műanyag-égő szaghoz vezettek. Vagyis elléggé nagy esély van arra, hogy a kis cuki macskák egyszer csak lángra kapnak. Így a Sega Toys jobbnak látta, ha visszahívja az egész szériát.

A „KIMIT Ragdoll” amúgy egész jó célt szolgálna, mivel háziállatpótlónak tervezték nyugdíjasok, macskaallergiások és sűrűn lakott városban élők számára, ahol a háziállat tartása nem lehetséges. A hanghatásoknak, az ölelésre és a simogatásra reagálásnak terápiás előnyei vannak. Szóval elég nagy kár, hogy tervezés során olyan hibába ütköztek, hogy a robotmacskák elkezdtek kiégni. Hogy a Sega Toys (a Sega egyik részlege, ami a Sonicot és a Genesis és Dreamcast konzolokat is megalkotta) visszatér-e a tervezéshez, és kiad-e egy új változatot, az még nem derült ki.

Ezt láttad?

Jövőbelátó játékok: 5 egészen elképesztő jóslat, ami valóra vált

×