Japánban létezik egy olyan játékkapszula-automata, ami tele Intel CPU-kkal, mint például a 2018-as Core i7-8700. Sajnos messzire kell menni érte.

2024.04.24. – Azt már mindenki jól tudja, hogy Japán tele van különféle automatákkal, amiket szinte minden sarkon meg lehet találni. A külföldi sajtóban persze néha felbukkan egy-egy olyan is, amire szeretünk rácsodálkozni, mint a póló meg a bugyiautomata. Persze az italautomaták mellett a kapszulás játékautomaták (gacha) is elterjedtek, amikből Magyarországon is akad bőven. Bedobsz 200 forintot és kiad egy golyót, amiben egy kis játék van. Na, képzeld el, hogy bedobsz egy ilyenbe kb. 1100 forintot, és egy Intel processzort kapsz. Mivel Japánban ezek a gacha automaták mindenféle franchise alapján készülnek, mint animék, filmek, Hello Kitty, Naruto stb., nincs akadálya, hogy legyen egy, amiből CPU potyog. Egy Youtuber ezt még egy éve fedezte fel, a téma azonban a Twitteren ismét felbukkant, így sokan beszélnek róla. Szóval nagyjából egy éve egy japán Youtuber kiszúrt egy ilyen automatát, nyert egy Intel Core i7-8700 procit, és a videójában le is tesztelte.

Intel Nyeremény

Szóval a lényeg, hogy a 1’s PC nevű számítástechnikai üzlet ellőtt van egy ilyen automata, amivel próbára teheted a szerencsédet. Régebbi CPU-kat pakoltak a golyókba, és 500 jenért (nagyjából 1100 forint) pörgetheted ki őket. A Core i7-8700 egy középkategóriás CPU, ami 2024-es mércével mérve öregnek számít, de 500 jenért jó deal. Ez egy 6 magos, 12 szálas CPU 4,7 GHz-es Boost órajellel, szóval nem is olyan rossz. Kivéve, hogy voltak vele problémák.

A gond

Sajnos otthon a teszt során kiderült, hogy a processzor hibás volt, amin nem lepődik meg senki, aki tud japánul. A bolt ugyanis a játékkapszula gépet hibás hardverekkel tölti meg, szóval ez inkább ilyen gyűjthető holmi, mintsem használható. Az Intel Core i7-8700 tesztelésekor először nem sikerült telepíteni a Windowst, de a CPU 5 magos, 10 szálas korlátozásakor jól működött. Szóval bár a CPU nem érte el egy teljesen működő példány teljesítményét, de végülis valamire jó volt.

Amúgy az Intel Core i7-8700 procit nem nagyon lehet már kapni, az eBay-en olyan 50 ezer forint körül lehetne szerezni. Szóval 1100-ért még kulcstartónak is jó. Bár jó poén lenne, nem valószínű, hogy Magyarországon lesz olyan bolt, ami csinál ilyen automatát. Pedig biztos sokan kipróbálnák!

Ezt láttad már?

Jövőbelátó játékok: 5 egészen elképesztő jóslat, ami valóra vált

×