12.000 forint helyett teljesen ingyenes két egészen különleges játék: egy alternatív múltban játszódó FPS, és egy őrült posztapokaliptikus RPG.


Bódi Dániel

2024.04.25. – Az Epic Games Store ezen a héten két meglehetősen különleges játékot ad oda mindenkinek, aki a Steam riválisának boltjába téved. Az ajándékokat már csak azért sem érdemes otthagyni, mert összesen 12.000 forintba kerülnének, illetve mert valóban érdekes és szórakoztató címekről van szó.

Az egyik a 2025-ben irdatlan látványos grafikával folytatódó Industria, a kisebb indie Bleakmill Games csapatának rövid, de annál velősebb sci-fi FPS-e, ami a Half Life és a BioShock elemeit, mechanikáit és a Twin Peaks hangulatát próbálja egy tető alá hozni. A játékban egy kelet-berlini nővel, Norával kell megtalálni a párhuzamos dimenzióból hazavezető utat, ami egy ellenséges AI és annak robotcsatlósai miatt sem lesz egy zászlósmenet.

 

A másik ajándék a LISA: The Painful című agybaj feljavított kiadása lesz, amiért a Steamen kábé 7800 forintot kérnek. A játék egy pixelgrafikás RPG-be oltott elborult őrület, egy posztapokaliptikus mészárlás, egy morbid, fekete humorral alaposan átitatott utazás. A LISA dugig van popkulturális utalással, ki- és bekacsintással, és sok-sok nevetéssel. A grafikája pedig senkit se riasszon, ellenkező esetben egy egészen szürreális, ám fantasztikus és különleges kalandból marad ki.

A játékokat április 25-től egészen május 2-ig lehet teljesen ingyen az Epic Games Store-os könyvtárakhoz adni, ahol ott is maradnak örökre.

Ezt is olvasd el:

4 remek videojáték, amit már sehol sem tudsz megvenni | 2.

×