Tovább folytatódik a BioShock és a Half Life nyomdokaiba szegődő Industria, aminek második részét egy igen hangulatos és látványos előzetessel leplezték le.


Bódi Dániel

2024.03.22. – Remélhetően az Industria 2 már sokkal jobb játék lesz az előző felvonásánál, ami ugyan egy rendkívül hangulatos, jól felépített, stílusos, egyedi, érdekes és látványos akció-kaland-FPS volt, de a lassabb játék mellett is durván 3 órára rúgó története aligha nevezhető elégségesnek.

Ezen sajnos nem sokat fog javítani Future Game Show keretében leleplezett folytatás sem, ami a fejlesztők szerint nem fog tovább tartani 6 óránál – aminek örülhetünk, hisz az pont duplája az előzménynek. A két játék így kitesz egy egészet… de nem, nem gonoszkodok: a Bleakmill Games csapata ugyanis nem egy nagy formáció, így aligha várható el tőlük a AAA-s szint. Ettől függetlenül az első előzetesen (is) abszolút meglátszik a csapat tehetsége, az Industria 2 stílusával és hangulatával azonnal beránt.

Ez pedig egyáltalán nem a véletlen műve: a sallangmentes rövid, de lényegre törő FPS rendkívül sokat merített az olyan klasszikusokból, mint a BioShock és a Half Life (2), mind művészi dizájnjában, mind játékmenetében a nagy elődöket idézi, történetében pedig egyértelműen David Lynch-i inspirációkat vélhetünk felfedezni. Ez már az első részben is így volt, ezzel pedig az Industria 2 sem szakít: a főhősünk továbbra is az alternatív steampunkos valóságba keveredő kelet-berlini nő, Nora, akivel továbbra is az 1989 Berlinjébe vezető hazautat kell kutatnunk, miközben összerúgjuk a port egy különös és nem túl barátságos mesterséges intelligenciával és robotcsatlósaival.

A játékmenet bár tovább csiszolódik, de olyan lesz, mint korábban – ami egyáltalán nem gond, hisz már ott is egész jól működött az akció, valamint a fizika alapú interakciók és fejtörők. Ami pedig a látványt illeti: hihetetlen, hogy egy ilyen kicsi csapat ennyire irdatlanul mutatós grafikát rittyent, amiben az Unreal Engine 5 volt segítségükre.

Megjelenés 2025-ben, és ugyan az előzmény elérhető Xboxon és PS5-ön, az Industria 2 egyelőre csak PC-re érkezik az Epic Games Store-ra, a Steamre és a GoG-ra. Addig pedig lehet pótolni a 2021-es játékot is, amit április 5-ig 70%-os kedvezménnyel mindössze 2380 forintért vehetünk meg a Steamen.

Ezt is olvasd el:

Miért kerül 394.000 forintba egy mocsok SZAR játék a Steamen?

×