A Sony nyakra akasztható légkondija 2024-es év egyik legbizarrabb találmánya, de Ázsiában nagyon népszerű. Már Japánon kívül is kapható.

2024.04.24. – Aki volt már Japánban (vagy Kelet-Ázsiában) jól tudja, hogy a tenger közelsége miatt nagyon magas a páratartalom. Így aztán akár a 22 fok meleg is igen izzasztó lehet, a hőérzet sokkal magasabb, mint nálunk. Szóval a klíma szinte elengedhetetlen a zárt terekben. De hogyan lehetne hűteni magunkat az utcán? Nos, erre már régóta van megoldás, ugyanis lehet kapni ilyen nyakba akasztható kis ventilátorokat, amik a ruhánk alatt hűtik a testünket. Miközben a Sony a PlayStation 5 Pro kiadására készül, kiadtak egy új hordozható klímát is, ami nem csak okos, de már Európában is kapható.

Mit tud?

A Sony új kütyüje abban különbözik az ismert olcsó készülékektől, hogy ez tényleg egy miniklíma, vagyis a környezeti körülményektől függően képes hűteni vagy melegíteni. Szóval akkor is használható, ha mondjuk fázunk. Két modell létezik különböző szellőzőnyílásokkal, alkalmi (balra) és üzleti (jobbra) stílushoz igazodva. Ez különösen jó lehet olyanoknak, akik nyáron gyakran izzadnak, és ez gondot okoz a munkahelyen. Vagy olyannak, aki folyton fázik.

A REON POCKET 5 megnövelt termo-modullal és új szerkezetű hőelvezető ventilátorral rendelkezik, ami jobb hűtési hatékonyságot és légáramlást biztosít a korábbi modellekhez képest. A kis gép akkumulátoros, a 4-es COOL-szinten körülbelül 7,5 órán át bír ki. A cég szerint igen halkan működik, így csendes környezetben is kényelmesen használható.

A Sony Reon Pocket 5 az első olyan modell, ami Ázsián kívül is elérhetővé vált, bár egyelőre csak az Egyesült Királyságban, valamint bizonyos ázsiai országokban kapható. Az viszont, hogy Európába is eljutott, azt jelentheti, hogy akár Magyarországon is hozzá lehet majd jutni, ha máshogy nem, rendelés útján. A neve alapján azt hihetnénk, hogy zsebre kell tenni, de nem. A kis kütyü a nyakhoz illeszkedik, a képek alapján pedig a tarkó alá kell tenni.

Az igazán okos dolog az, hogy képes érzékelni a környezeti körülményeket, és intelligensen beállítani a hűtést vagy a melegítést. Alternatív megoldásként a Reon Pocket 5 pusztán a testhőmérsékleted alapján is képes működni, illetve a Sony telefonos alkalmazásával manuálisan is be lehet állítani. A jelek szerint az előd, a Reon Pocket 4 Japánban és Hongkongban átütő sikert aratott, mindkét országban három hónap alatt elfogyott.

Vélhetően most azért jelenik meg Angliában, hogy kiderüljön, mennyire sikeres Európában. Az Egyesült Királyságban a készülék ára 139 font, ami alig több mint 63 ezer forint. Persze a címben csak ironizálunk, a Sony PS5 Pro igazán nagy dobás lesz, elvileg már idén érkezhet.

Ezt láttad?

Győzött az Nvidia: soha nem volt még ilyen olcsó a legerősebb AMD VGA

×