Aki az Angyalbőrbenhez hasonló katonai sorozat érkezésében bízott, csalódhat, de aki izgalmas drámát remélt, annak még bejöhet a számítása.

Gábor János

2024.04.25. – Megérkezett a magyar katonai sorozat, a S.E.R.E.G. első előzetese. Amikor először hallhattunk róla, hogy a Magyar Honvédség támogatásával készül, drága toborzó kampánynak gondolhattuk. Akiben meg haloványan dolgozik a ’90-es évek szintén hazai gyártású szériája, a kifejezetten könnyednek szánt Angyalbőrben, esetleg a nagy klasszikus, amerikai M.A.S.H., valószínűleg szituációs komédiát remélt. Ilyen előzményekkel és az utóbbi sorozat címének egyértelmű koppintásával senkit sem lehet hibáztatni, aki vígjátékot várt, de a S.E.R.E.G. még véletlenül sem az.

Fotó: Dombovári Tamás – Magyar Nemzet

A sorozat kifejezetten jól néz ki

A címet a Szolgálat, Erény, Rend, Erkölcs, Gondviselés kifejezések mozaikszavának szánták az Elk*rtukat is gyártó alkotók. A Megafilm 865 milliós állami támogatásból készítette a műsort, és a hat epizódhoz képest viszonylag magas költségvetés meg is látszik rajta: a látványra aligha lesz panasz. A sorozatot először vetítő TV2 közleménye szerint a sztori alapja egy apa-fiú konfliktus lesz, a csúcspont pedig a Magyar Honvédség iraki missziója, ami egyfajta bosszúhadjárat is egyben. A sorozat üzenete nagyjából az lesz, hogy hogyan lehet a határainkat túllépve összekovácsolni egy csapatot és milyen módon tehetünk különbséget jó és rossz között.

A S.E.R.E.G. várhatóan 2024 utolsó hónapjaiban kerül képernyőre, Csórics Balázs és Kamarás Iván főszereplésével. További színészek, akik még felbukkannak benne: Jászberényi Gábor, Orosz Ákos, Krisztik Csaba, Bán Blint és a fentebb írt Angyalbőrben című klasszikusban is látott Takátsy Péter.

Ezt is nézd meg:

7 brutális bosszúfilm, amit muszáj látnod, ha eddig kimaradt az életedből

×