Ridley Scott horrorremekét ünnepelvén most három Alien-játékra csaphatunk le nevetségesen olcsón – köztük is minden idők egyik legjobb horrorjával.


Bódi Dániel

2024.04.25. – Idestova 8 éve rendezik meg minden év április 26-án a gyilkos-nyáladzó xenomorfok ünnepét, az Alien Napot, amikor is minden Ridley Scott horrorvilágáról szól: különleges akciók, bepillantások a kulisszák mögé, exkluzív interjúk, speciális kiadások, izgalmas új bejelentések emlékeztetnek minket a Nostromo és az LV-426 borzalmaira.

Bár a nagy Alien vigadalom majd csak később veszi kezdetét, de a játékosokat a Steam egy remek akcióval már most elkezdte felkészíteni a horrorizgalmakra. A május 1-ig tartó Alien Day Sale középpontjában elsősorban három xenomorf-játék áll: a sorozathoz abszolút hű 2010-es Aliens vs Predator, a csak a legnagyobb rajongóknak ajánlható Aliens: Colonial Marines, valamint minden idők egyik legjobb sci-fi horrorjátékaként is említhető Alien: Isolation.

A játékokat külön-külön is hatalmas, 80%-os akcióban vehetjük meg, az alapjátékokért csak egy-két ezrest kell kifizetni, de nem sokkal többért benevezhetünk a játékok legeslegteljesebb kiadásaira is, de a legjobb üzlet a nagy Alien Bundle, amibe mindegyik játék az összes létező kiegészítőjével együtt került be. Itt pedig megjegyzem, hogy bár ezek a címek nem mai csirkék már, de még most pillanatok alatt az emberbe tudja fagyasztani a vérét – vagy épp valami mást.

Főleg az idén 10. éves Alien: Isolation, ami máig hihetetlenül gyönyörű, és máig az egyik leghűbb adaptációja az eredeti filmnek, ahol csak egyetlen vérszomjas xenomorf tartja rettegésben a legénységet. Magáért az alapjátékért Steamen csak 3100 forintot kérnek, de sokkal jobban járunk a gyűjteményes kiadással, ami 19.000 forint helyett csak 3900 forintba kerül. Ha a kiegészítőkre viszont nem tartunk igényt, akkor érdemes lehet az Epic Games Store-ba is felnézni, ahol szintén jóáras az alapgamma, amiért 2600 forintot kell csak átutalni.

Ezt is olvasd el:

7 brutális bosszúfilm, amit muszáj látnod, ha eddig kimaradt az életedből

×