A Sony állandóan azon dolgozik, hogy jobbá, mindenki számára elérhetővé tegye a gaminget. Nos, egy új szabadalom ezt hatványozottan igazolja.

2024.04.24. – A játék ipar egyik legnagyobb neve, a Sony a PlayStation konzolszéria miatt olyan ismert, bár a cég PC-hardverekre és egyéb videojáték-kiegészítőkre, például headsetekre is specializálódott. Az évek során a Sony számos úttörő technológiai fejlesztést élesített több iparágban, és a vállalat legutóbbi „hanglenyomat”-szabadalma ismét előrelépést jelenthet a videojáték-élmények terén. Arról nem is beszélve, hogy ez az új technológia akár a halláskárosultak játékán is nagyot lendíthet, pláne, ha sikerülne számukra lehetővé tenni a gördülékeny audio-kommunikációt.

A Sony tehát állandóan azon dolgozik, hogy előre lendítse a videojáték-ipart, szívügyük, hogy a játék mindenki életében helyet kapjon. Viszont vannak még mindig olyanok, akik ódzkodnak attól, hogy időt és energiát fordítsanak a játékokba. Tapasztalt gamerként pedig nem feltétlenül tudom őket emiatt hibáztatni. Temérdek olyan játék van a piacon, ami óriási élményt nyújt, de nem biztos, hogy úgy, ahogy sokaknak belefér az idejébe. Van, hogy hosszú órákat kell grindolni egy játékban azért, hogy relevánsak legyünk, vagy csak hogy tovább tudjunk haladni a történetben. Az ilyesmi pedig nem biztos, hogy azoknak való, akiknek heti mondjuk csak 2-3 órájuk van játszani munka és család mellett.

Egy jóbarát a bajban

Nos, nekik a Sony új innovációja hatalmasat segíthet, pedzegetik ugyanis, hogy a japánok egy „auto-play” funkción dolgoznak. A szóban forgó lehetőség lényegében átvenné az irányítást a játékosoktól és az érdekükben feladatokat hajtana végre, előre meghatározott célokkal és keretek között.

sony

Forrás: PlayStation

A Sony új „automatikus játék” módja megkíméli a játékosokat az olyan ismétlődő játékon belüli tevékenységektől, mint az erőforrások gyűjtése, a szintlépések, de még akár az utazás is. A Sony kijelentette hogy az új mód a felhasználói adatok felhasználásával szimulálni is tudja a felhasználó játékstílusát a feladatok elvégzése közben. Ettől függetlenül arra nem kérhetjük majd a gépet, hogy pörgessen ki egy címet 100%-ra, vagy győzzön le erősebb bossokat (miért is tennénk?), a Sony-nak ezzel tényleg az a célja, hogy az unalmasabb, repetitív játékóráktól kímélje meg a játékosokat.

Már az asztalon tehát az auto-play szabadalma, azonban arról még sajnos nem tudni, hogy pontosan mikor is várható a funkció élesítése. Könnyen lehet, hogy még évekig nem is hallunk felőle újra…

Ezt olvastad már?

Ritkán vehetsz ilyen jó áron 144 Hz-es gamer monitort, de nem árt sietned

×