Érdekes trendkombinációval érkezik a legújabb mecha lövölde, ami a battle royale, az extraction és a hero shooter sajátosságait fogja magában hordozni.

2024.04.23. – Az egész világot a trendek határozzák meg. Legyen ez divat, film, játék, vagy videojáték ipar, ha megnézzük, mindig egy adott vonulat alapján készülnek futószalagon a dolgok. A Marvel nagy sikerének köszönhetően egy időben szinte csak képregényfilmek uralkodtak a mozikban, ez a trend most kihalóban van, de legalábbis a számok már nem olyan csillagászatiak, mint mondjuk az első és a második Avengers film környékén. Aztán ott vannak a videojátékok, amik hatványozottan hozzák ezt a modellt. A League of Legends sikerének köszönhetően például a 2010-es év környékén mintha csapból öntötték volna a MOBA címeket. A PUBG és a Fortnite sikerét meglovagolva pedig az elmúlt körülbelül 6-7 év pedig határozottan a battle royale játékokról szólt. Adva egy karakter, bevágjuk egy hatalmas aréna kellős közepébe, s az nyer, aki utolsóként életben marad. A koncepció is egyszerű, ám maga a játék a temérdek adrenalinfröccsnek köszönhetően hihetetlenül addiktív.

Óriás robotos lövölde, mégsem Titanfall, mi az?

S míg maga a battle royale, mint műfaj tényleg jó, sajnos az agyonerőltetett trend miatt meglehetősen repetitívvé és unalmassá vált az elmúlt pár évben. Az Apex, a Warzone, a PUBG, de még csak a Fortnite sem tudja stabilan azokat a számokat hozni, mint régen. Bár utóbbi egy-egy nagyobb eseményével még így is képes releváns maradni.

mecha

Mégis vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy még van értelme a témában játékot gyártani, természetesen némi átalakítással és „fűszerrel”. A Mecha Break egy nagyon furcsa, battle royale és extraction hibrid lesz, amiben egyszerre akár 60 ember is egymásnak feszülhet. Ha szereted például az Armored Core játékokat, felteszem ezt a címet is kedvelni fogod, ugyanis itt is hatalmas robotok játsszák a főszerepet, a harc tempója pedig szintén idézi a közkedvelt szériát. Emellett lesznek 3v3, na meg 6v6 csapatharc módozatok is, s mindezt Overwatch-szerű hero shooter elemekkel tervezik megfűszerezni, vagyis a választott karaktereink fogják meghatározni a játékmenetet, nem úgy, mint a Fortnite, vagy a PUBG esetén.

 

A villámgyors, effektgazdag játékmenettel megáldott Mecha Break hamarosan zárt béta fázisba kerül, amire a ezen a linken regisztrálhattok. Kíváncsian várjuk a végeredményt!

Ezt olvastad már?

Nagyon olcsó a középkori RPG, amiben az ellenség magyarul beszél

×