Megérkezett a Razer legújabb kontrollere, a Kishi Ultra, ami nem csupán a mobilunkhoz csatlakoztatható, hanem akár a PC-nkkel is kompatibilis.

2024.04.23. – Már rég elmúlt az a kor, amikor a mobilkészülékeinken maximum Space Impactet, vagy Snake-et lehetett játszani. Olyannyira, hogy az Apple például már szabályosan gaming eszköznek nevezte az új iPhone 15 Pro Max okostelefont, amin már natívan olyan címek is futnak, mint a Death Stranding, vagy éppen a Resident Evil 4 Remake. Attól azért még távol vagyunk, hogy ezek a kütyük felvegyék a versenyt a nagyobb konzolokkal, mint például az Xbox, vagy a PlayStation, azonban a Cloud Gamingnek köszönhetően kisebb segítséggel akár futtathatunk is olyan játékokat, amiket ezeken a gépeken tolnánk. Az Xbox Game Pass Ultimate például lehetőséget ad arra, hogy bárhol és bármikor játszhassunk a kínálatban elérhető Xbox címekkel. Nem kell hozzá más, csak egy képernyő, internet elérés, na meg bizonyos esetekben egy kontroller. Szerencsére a Bluetooth-nak köszönhetően ma már szinte bármilyen kontrollert társíthatunk a mobilunkkal, így ha annak van internetelérése, vagy van Wi-Fi kapcsolat, lényegében konzolként is funkcionálhat.

A Razer ismét nagyot alkotott

A Razer egy olyan cég, ami már hosszú évek óta arra törekszik, hogy a gaming egy igazi élmény legyen. Ők voltak azok, akik a Blade gamer-laptopszériával megteremtették azt a masinát, ami hordozható, könnyű, vékony és még erős is. Mind a mai napig az egyik legkényelemesebben hordozható laptopcsaládról van szó, aminek a teljesítménye is megsüvegelendő. De irtózatosan jók a perifériáik is, legyen az fejes, vagy éppen egér, vagy billentyűzet. S ha már ott tartunk, kontrollereket is gyártanak, méghozzá olyanokat is, amiket kifejezetten okostelefonokhoz készítenek.

razer

Ilyen például a napokban piacra dobott, új Razer Kishi Ultra, ami állítható méretének köszönhetően számtalan mobilhoz, vagy táblagéphez hozzácsatolható. Mivel USB-C-s csatlakozóval van megáldva, már az újabb, európai szabvány alapján kialakított iPhone-okhoz is jó. A kontrolleren két joystick, egy D-pad, ABXY gombok, valamint ravaszok is helyet kaptak, vagyis hirtelen olyan, mintha kézi konzolt csináltunk volna a mobilunkból. Sőt, az ingyenes Razer Nexus applikációnak köszönhetően még személyre is szabhatjuk vele a játékélményt. Ami pedig még izgalmasabbá teszi az új kontrollert, hogy akár a gépünkhöz is hozzáköthetjük, s így használhatjuk Bluetooth kontrollerként is, nem csupán a telefonunkkal kompatibilis.

 

Hála az ilyen, és ehhez hasonló eszközöknek, az utazás közbeni gaminghez már nem kell külön konzolt venni, bőven elég a telefonunk is, ami egyébként is a zsebünkben csücsül. Mivel speciális darabról van szó, így azért bőven elkérik az árát, körülbelül 65 ezer forint környékén lehet meghatározni. Persze még így is sokkal olcsóbb, mintha egy Nintendo Switchet vásárolnánk magunknak…

Ezt olvastad már?

Nagyon olcsó a középkori RPG, amiben az ellenség magyarul beszél

×