Közel 12 évnyi Steam Early Access után ez a jó kis zombis túlélőjáték még idén megjelenik. Az 1.0-ás verzió mellett további tervek is vannak.

2024.04.22. – Ha zombis túlélőjátékokról van szó, akkor a 7 Days to Die mindenképp olyan cím, amit meg kell említeni. Még akkor is, ha a játék a Steamen jó hosszú ideje, több mint 10 éve csupán csak korai hozzáférésben érhető el. Ennek ellenére a The Fun Pimps csapatának sikerült elérnie, hogy nagyon pozitív legyen a megítélése, és mostanában is átlagos 30-40 ezren játszanak vele napi szinten. Volt értelme tehát türelmesnek lenni. A stúdió most végre bejelentette, hogy a játék megkapja az 1.0-ás verziót, vagyis megjelenik.

7 Days to Die

További jó hír, hogy a 7 Days to Die nem csak megjelenik, de a csapatnak legalább 2025-ig van terve újdonságokra. Szóval talán kijelenthető, hogy ez egy olyan túlélőjáték, amit nem érdemes kihagyni a zombis játékok rajongóinak. Sőt: talán érdemes még a megjelenés előtt beszerezni, mert felmegy majd az ára. A 7 Days to Die egyébként 2013 óta van fenn a Steamen Early Access verzióban, a zombis túlélőjátékok között közben igazi sláger lett. A The Fun Pimps fejlesztői most már úgy érzik, eljutottak addig, hogy hivatalosan is késznek minősítsék a játékot. A teljes megjelenés után pedig több éven tartó ingyenes frissítéseket terveznek. Íme a roadmap:

Mikor?

Fontos lehet tudni, hogy az 1.0-ás indulással egy erős frissítés is érkezik, ami javít a járműveken, új állatokat hoz be, többféle zombival találkozhatunk, lesznek benne kihívások, grafikai fejlesztések stb. Aztán jön a konzolos megjelenés, story-mód, crossplay, stb.

„Amikor először nekiláttunk a 7 Days to Die elkészítésének, sosem gondoltuk volna, hogy a játék iránt ekkora lesz az érdeklődés. Ez nem lenne lehetséges a közösségünk folyamatos támogatása nélkül, akik több mint egy évtizede kitartanak mellettünk” – mondja Richard Huenink, a The Fun Pimps társalapítója. A 7 Days to Die 1.0 egy májusi kísérleti megjelenést követően 2024 júniusban jelenik meg, az ára pedig így 44,99 dollárra emelkedik. Április 22-től április 29-ig lesz egy Steam vásár, amikor 76%-os kedvezménnyel veheted meg, érdemes ezt észben tartani. Jó szórakozást hozzá!

Ezt láttad már?

Nagyon olcsó a középkori RPG, amiben az ellenség magyarul beszél

×