Ha csak egy videót nézel meg ma, az feltétlenül a fan-made Fallout x Maffiózók crossover legyen! Így rohan Tony Soprano egy Deathclaw elől.

Gábor János

2024.04.22. – A Maffiózók letaglózóan erős sorozat, kiváló és sokat hivatkozott drámai történettel, amelynek középpontjában Tony Soprano, az olasz maffia New Jerseyben működő egyik családjának vezetője áll. A bűnöző megpróbál egyensúlyt teremteni családi élete és a „munkája” között, ami többnyire adócsalásból, pénzmosásból, lopásból, illegális kereskedelemből vagy például védelmi pénz szedéséről és a következmények (gyilkosság, emberrablás, árulás, csalás, átverés stb.) kezeléséről szól.

De mi történne, ha mindez a Fallout univerzumban történne?

Egy ilyen crossover első hallásra erőltetettnek tűnik, pedig a The Sopranos meglepően jól belehajlítható New Vegas pusztaságába. Normál esetben Tony Sopranonak valamilyen családi drámával kellene foglalkoznia, vagy éppen egy besúgóval elbánnia, de ez esetben a sugárzás és egy Deathclaw okoz gondot neki – menekülőre is fogja a dolgot. Az IGotSilver által készített és eredetileg a YouTube-on közzétett „Menekülés a Deathclaw elől a Fallout: New Vegasban” című videó a legendás játékból ismert Mojave-sivatagban, veszélyes mutáns lények között játszódik.

Még sok hasonló crossovert kér a Fallout univerzum

A New Vegas környezeteibe zseniálisan beleszerkesztett jelenet eredeti verziójában Tony és ellenlábasa, Johnny Sacrimoni a rájuk törő FBI ügynökök elől fut, csak éppen utóbbiak helyett egy Deathclaw rohan feléjük. Kicsit hátborzongató, hogy James Gandolfini örök karaktere mennyire jól illik a Fallout világába. A reakciói meglepően jól illeszkednek a Mojave-sivatagon átvezető út veszélyeihez. Reméljük jön még jó sok hasonló gyöngyszem, amihez elsősorban persze az Amazon Prime zseniálisan sikerült videojáték-adaptációjának sikere adja a kezdőhangot, ám a játékok tele vannak még olyan helyzetekkel és környezetekkel, amelyekbe kiválóan bele lehetne pakolni a Maffiózók legendás jeleneteit. Utóbbi sorozat előtt is tisztelgő, elegáns, nagyon vicces paródiák születhetnek, szóval ha neked is van egy jó ötleted és értesz a videószerkesztéshez, akkor hajrá!

Ezt is olvasd el:

A 9 legfalloutosabb Fallout-utalás a Fallout 1. évadából

×