Hatalmas problémával néz szembe a Valve, miután már a profi játékosok is elpártolnak a címtől, az elviselhetetlenül sok csaló miatt.

2024.04.19. – Gyanítom, hogy nem fog népszerűségi párbajt nyerni mostanában a CS2, miután az elmúlt időszakban egyre több panasz érdekezett rá a csalók miatt. Úgy tűnik, hogy mostanra a dolog odáig fajult, hogy már egy-egy profi játékos is úgy döntött: hagyja a fenébe az egészet. Az elmúlt napokban két igen népszerű Counter-Strike tartalomgyártó is kilépett a játékból, kifejezetten a csalók miatt.

CS2 mostanában

Az persze nem titok, hogy a Counter-Strike 2-ben rengetegen csalnak, erről nemrég konkrét számadatok is árulkodtak. Úgy tűnik azonban, hogy a helyzet idővel nem hogy jobb, hanem rosszabb lett. A csalásprobléma annyira elszabadult, hogy a jól ismert tartalomgyártók, Warowl és Anomaly úgy döntöttek, hogy abbahagyják a játékot. Anomaly, akinek több mint 3 millió feliratkozója van a YouTube-on, bejelentette, hogy teljesen kiszáll a Counter-Strike-ból.

„Egyszerűen nem tudok CS2-t játszani a játék jelenlegi állapotában. És nem én vagyok az egyetlen. Nagyon sok embernek, beleértve a tartalomgyártókat is, teljesen elege van” – mondta videójában. „2012 óta játszom a játékkal, és a játékban most több a csaló, mint valaha” – tette hozzá.

 

Warowl, akinek közel 1,5 millió feliratkozója van a YouTube-on, és a Counter-Strike eredeti, 2000-es megjelenése óta játszik, a héten azt mondta, hogy nem játszik, amíg nem oldják meg ezt a csalási problémát.

„Sokkal több csaló van a magasszintű Premier meccseken, mint korábban volt” – mondta. A tartalomgyártó videójában egy nyolc perces összeállítást is mellékelt a Counter-Strike 2 csalóiról, hogy kifejtse álláspontját, mondani sem kell: sokan egyetértettek vele.

 

A világ egyik legjobb játékosa, S1mple is panaszkodott az elmúlt hetekben a csalásproblémára. Szerinte az egyik megoldás az lehet, ha a FACEIT nevű csalásgátló rendszerrel társulnak.

„Meg kell értened @CounterStrike, hogy megfelelő anti-cheat nélkül a Premier ki******* szívás. Senki nem fog a nézettségért grindolni, mint a Valorantban. A legegyszerűbb mód: csatlakozzatok a FACEIT anti-cheathez. A nehezebb, hogy létrehozol egy sokkal jobbat” – mondta S1mple.

Természetesen a probléma nem az, hogy a Counter-Strike 2 nem rendelkezik csalásellenes rendszerrel, hanem az, hogy az nem túl jó, és túl gyakran hagyja büntetlenül a csalókat. Figyelembe véve, hogy a Counter-Strike az elmúlt két évtizedben az egyik legnépszerűbb lövöldözős játék volt, és a csalás már évek óta gond, elvárnánk egy sokkal jobb csalásellenes rendszer. Ha már az igazán tapasztalt, profi játékosok is elpártolnak a játéktól, akkor mire számítsanak az egyszerű játékosok? Hát, semmi jóra!

Ezt láttad már?

Tudtad, hogy a Fallout-játékok tele vannak világsztárokkal?

×