Pontosabban drágább lesz az az új streaming szolgáltatás, ami az HBO Max helyébe lép májusban.


Bódi Dániel

2024.04.19. – Gyorstalpalóban annyit kell tudni, hogy májusban megszűnik az HBO Max. De nyugi, nem teljesen: a helyét a tengerentúlon már több mint egy éve bevezetett új streaming szolgáltatás, a MAX veszi át, ami nemcsak az HBO összes filmjét és sorozatát tartalmazza, de lesznek rajta olyan érdekes néznivalók, melyeket a Discovery készített.

Május 21-e után, aki megnyitja az HBO Max alkalmazását mobilon, tableten, konzolon, vagy más támogatott eszközön, az rögtön arcába kap egy értesítést a MAX alkalmazásának letöltéséről, míg PC-n mindenkit átirányítanak a max.com oldalra. Nem, nem lesz mód, hogy kicselezzük, megússzuk ezt: ha továbbra is szeretnénk előfizetői lenni a néhai HBO-s, egyébként már Warner Bros. Discovery streaming szolgáltatásnak, akkor mindenképp a MAX appot kell használjuk.

Mindezzel együtt egy közepesen jelentős áremelést is kapunk.

A MAX a térségben, úgy Magyarországon is két választható csomaggal indul az új szolgáltatás: egy Standard, azaz alapcsomaggal, valamint egy Prémium konstrukcióval. Az alappakkal egyszerre 2 eszközön futhat párhuzamosan stream, a maximum felbontást Full HD-ban, a letöltéseket pedig 30-ban korlátozzák. Ezzel szemben a drágább szinten 4 eszközön lehet egyszerre streamelni, a minőség 4K UHD és Dolby Atmosig terjed, letölteni pedig 100 sorozatrészig/filmig lehet.

Ami viszont érdekesebb, az a sportbővítmény: ha akarunk, akkor bármelyik csomagot kiegészíthetjük sportműsorokkal, pontosabban az Eurosport 1 és az Eurosport 2 műsoraival havi 1200 forintért – az élő adásokban viszont reklámokat is meg fognak jeleníteni.

Ha pedig mocskos anyagiak: a jelenlegi HBO Max előfizetők automatikusan a MAX Standardba kerülnek, profilostól, saját listástól, megtekintési előzményestől mindenestől. Ami változik, az a havidíj: kezdetben továbbra is csak 1590 forintot fognak levonni az előfizetők bankszámlájáról, ami még az HBO Maxra vonatkozó 33%-os örökkedvezmény összegének felel meg.

2024. július 23-tól kezdődően viszont már a MAX megemelt díjszabását veszik alapul, ami 2790 forintra, évi 27.900 forintra változik, azaz a kedvezményes felhasználók már 1850 forintot kell minden hónapban kicsengessenek. Fontos, hogy ez bármikor lemondható, vagy, ha a Prémium szimpatikusabb, akkor akár arra is fel lehet váltani, aminek 3890 forint/hó, vagy 38.900 forint/év lesz a tarifája.

Erről egyelőre még a hivatalos GYIK sem ír, de feltételezhetjük, hogy az HBO Max éves előfizetését választók addig használhatják változatlanul a MAX szolgáltatását a felár kifizetése nélkül, amennyi hónap még hátravan az előfizetésből – plusz költséget valószínűleg csak a sportműsorokért fognak kiszámlázni. Amennyiben a most még 18.990 forintért elérhető éves hozzáférés lejár, akkor az éppen aktuális árakon lehet majd megújítani a MAX-ot.

Ezt is olvasd el:

Miért van mellbimbója Batmannek a botrányosan rossz Batman és Robin filmben?

×