Egy sosem létezett film mesterséges intelligenciával generált előzetese a bizonyíték, hogy milyen nagyszerű James Bond lenne Henry Cavill.


Bódi Dániel

2024.04.19. – Henry Cavillen kívül valószínűleg senki sem tartja őt öregnek Ian Fleming 007-es titkosügynökének szerepére – legalábbis ő azt találta mondani a The Rich Eisen Show-ban, mikor James Bondról kérdezték, hogy lehet már kiöregedett a karakterből. Tudniillik azóta kötik össze Cavillt a 007-es számmal, miután 2021-ben Daniel Craig letette a lantot, és mivel hivatalosan azóta sem mutatták be az új ügynököt, elég sok műsorban megkapja a kérdést:

„Te leszel az új James Bond, Henry? Henry? Te leszel a 007? Henry!”

 

A kérdés most legalább nem okafogyott: Cavill legújabb (Guy Ritchie) filmjében, a The Ministry of Ungentlemanly Warfare-ban (magyar címe és bemutatója sincs) ugyanis azt a valóban élt brit háborús hőst, Gus March-Phillipps-t alakítja, akinek személye és második világháborús tettei inspirálták Fleminget James Bond karakterének megalkotásában. Ezen a ponton nem kihívás megtalálni az összefüggéseket, így a beszélgetős műsorban könnyedén rá lehetett csatlakozni a Bond-pletykaszálra:

„Fogalmam sincs. Én is csak a pletykákat hallom, ugyanazt tudom, mint te is. Lehet, hogy már öreg vagyok ehhez… de lehet, hogy nem, nem tudom, meglátjuk. Ez csak Barbara Broccoli és Mike Wilson tervein múlik.”

– mondta Cavill, utalva arra, hogy az alkotók ezúttal talán fiatalítanának a karakteren, hogy ne csak az ősközönség számára legyen vonzó. Ha így lesz, akkor a 40 éves színész valóban öreg már Bondnak, ha viszont folytatnák a hagyományt, akkor is csak épp megfelelne: Daniel Craig a 2006-os első Bon-filmjének forgatásakor 37 éves volt (a 38-at töltötte a bemutatókor), mire moziba küldenék az új filmet, addigra az egykori vajákos acélember már a 45-öt karcolgatná, amire bizonyosan nem lehetne újabb 10-15 évnyi filmsorozatot alapozni. Mivel Cavillel nem folynak tárgyalások, aligha fogják őt választani új 007-nek.

Van viszont a KHStudio nevű youtuber, aki semmi szín alatt nem hajlandó ebbe beletörődni, és mint valami Cavill bondságáról csillagos ötösre kiállított bizonyítvány, egy mesterséges intelligenciával kreált filmelőzetesben mutatja meg, milyen nagyszerű MI6-ügynök válna a színészből – valamint Bond-lány Margot Robbie-ból. A kamu filmelőzetest valódi és AI videókkal vegyítette, és bár elég könnyen meg lehet különböztetni a kettőt egymástól, legalább érdekesnek érdekes a végeredmény.

Nem csak azért, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy mennyire nagyszerű Bond válhatott volna Cavillből néhány évvel ezelőtt, hanem mert láthatjuk, hogy nagyjából hol tart a szabadon elérhető videógenerálásra is alkalmas technológia. Hát, van még hova fejlődni, de azért csak megnéznénk egy digitálisan épp csak megfiatalított Henry Bondot. Vagy James Cavillt. Margot Robbie pedig akármikor kiváló párja lenne bármelyik Bondnak.

Ezt is olvasd el:

Miért van mellbimbója Batmannek a botrányosan rossz Batman és Robin filmben?

×