Sok huzavona után végül kiderült, hogy a One-Punch Man anime élőszereplős adaptációjába a Rick & Morty társalkotói is beszállnak.

2024.04.19. – Nem is olyan rég írtunk arról, hogy Amerikában a Z generáció már többet néz animét, mint sportot. Szóval teljesen érthető, hogy Hollywood mostanában fel van pörögve az élőszereplős anime-adaptációk kapcsán. Többek között a Naruto alapján is készítenek egy filmet, de régóta porondon van a nagy sikerű shounen fight anime-paródia adaptációja is. A The Hollywood Reporter nemrég arról számolt be, hogy a One-Punch Man című manga élőszereplős változatát jelenleg a Rick and Morty társalkotója és a Balfékek alkotója, Dan Harmon és a forgatókönyvíró Heather Anne Campbell (Rick and Morty) írja át.

One Punch Man mozi?

A Variety hírportál még 2020 áprilisában számolt be arról, hogy a Sony Pictures megvásárolta a filmadaptáció jogait a Shueishától, és akkor még úgy volt, hogy Scott Rosenberg és Jeff Pinkner (Venom) írja a forgatókönyvet. Egy másik hírportál, a Deadline aztán 2022 júniusában arról számolt be, hogy a Halálos iramban korábbi rendezője, Justin Lin fogja rendezni az élőszereplős változatot. A Deadline akkor azt is közölte, hogy Lin producerként is tevékenykedik majd, és közreműködik a forgatókönyv átírásában.

Yūsuke Murata és a ONE 2012-ben indította el a One-Punch Man mangát a Shueisha ingyenes „Tonari no Young Jump” weboldalán. A sorozat a ONE azonos című eredeti webmangájának remake-je. A manga anime-adaptációjának első évadát 2015 októbere és decembere között vetítették Japánban. A Viz Media és a Daisuki Japánon kívül is streamelte a sorozatot, és hamar óriási siker lett.

A második évad 2019 áprilisában egy különkiadással indult, majd egy héttel később bemutatták az első epizódot. Sokan várják már egyébként a harmadik évadot, amira sajnos még sokat kell várni. Addig talán élőszereplős változatban is megnézhetjük.

Miről szól?

A One-Punch Man tulajdonképpen a jól ismert verekedős anime-sorozatok egyfajta paródiája. A főhős eredetileg egy egyszerű ember volt, aki annyira megunta, hogy a szörnyek mindenkit bántanak, és nem tud senkinek segíteni, hogy elkezdett edzeni. Véletlenül azonban olyan erősre edzette magát, hogy azon túl, hogy kihullott a haja, egyetlen ütéssel képes elintézni bárkit. Így bár szeret harcolni, és minden esetben komoly ellenfelekkel kerül szembe, egyetlen ütés elég a győzelemhez. A sorozat hihetetlenül szórakoztató, vicces és persze baromi látványos.

Ezt láttad már?

Tudtad, hogy a Fallout-játékok tele vannak világsztárokkal?

×