Ismét a szimulátor játékok kedvelőit sikerült lenyűgöznie a Morels: The Hunt 2 fejlesztőinek. Ezúttal gombászni mehetünk egzotikus erdőkbe!

2024.04.18. – A Maxis műfajt teremtett 1989-ben, amikor piacra dobták a SimCity-t. A városi életet modellező játék instant siker lett, több folytatás, illetve spinoff is született. Így fejlődött ki az emberi életet szimuláló Sims-sorozat is, ahogy más ihletésű szimulációk. Mára már akkorára duzzadt a kategória, hogy szinte már mindent szimulálhatunk játék formájában. Az egyik nagy „kedvencem” a Power Wash Simulator, ami lényegében egy magasnyomású vízszóróval történő takarítást modellez. Ennél persze vannak „ésszerűbb” szimulációk, mint például a Microsoft Flight Simulator. A repülőgép pilóták életét szimuláló játék félelmetesen részletes, épp ezért nem feltétlenül csak szórakoztatásra használják. De ott van félúton a Farming Simulator, ami évente új epizóddal jelenik meg és még esport is épült köré.

Egy szó mint száz, az elmúlt 20-30 évben hihetetlenül magasra tört a szimulációs videojátékos műfaj, amit a technológiai fejlődésnek is köszönhetünk. És ha a nagynyomású mosó-szimulátor már elkerekítette a szemed, akkor szinte biztos, hogy hatalmasat fogsz nézni, amikor meglátod, hogy immáron a gombászást is szimulálhatjuk.

Ráadásul ez nem is az első

Nem minden játék szól arról, hogy feltornásszuk az adrenalinszintünket, s ez véleményem szerint abszolút jó. Sőt, a Morels: The Hunt 2 célja pont az ellenkezője, hogy a pörgős hétköznapok végén kissé megnyugtassuk a szervezetünket. Már a téma megjelöléséből kikövetkeztethető, hogy a Morels nem egy villámgyors játék, elvégre a gombászás maga egy nyugalmas elfoglaltság. Persze a játék nem csupán azoknak szól, akik élnek-halnak a gombákért, hiszen természetjárás szempontjából sem utolsó az anyag. Nem csupán a térségek gombáit fedezhetjük fel, hanem bizony az állatvilágba is betekintést kaphatunk. Amerikai fenyvesektől egészen kínai erdőkig terjed a játék helyszíneinek skálája, amihez ráadásul gyönyörű grafika társul. Tényleg olyan, mintha ott lennénk a madárcsicsergéses erdőben, a lombkorona között áttörő napsugarak pedig szinte már melegítik az arcunkat gombavadászat közben.

szimulátor

Félreértés ne essék, ez itt nem a reklám helye, biztos vagyok benne, hogy nem mindenki fog ráugrani a témára, amit meg tudok érteni. Ettől függetlenül még kizökkenni a hétköznapokból kiváló lehet a Morels: The Hunt 2, ami már elérhető Steamen, méghozzá kedvező áron. A felhasználói visszajelzések szerint ráadásul jól is sikerült!

Ezt olvastad már?

Eljárás indul a kisgyerekeket ezresekért összeugrasztó Mobilfoxosok ellen

×