A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy a Windows 11 Start menüjében bizony ajánlásokkal, kvázi hirdetésekkel találkozhatunk majd.

2024.04.13. – Úgy tűnik, akármilyen szolgáltatást használunk mostanában, egyre nehezebben ússzuk meg, hogy reklámokat lássunk. Természetesen a Microsoft is azon dolgozik, hogy valamilyen úton módon ajánlókat, promóciókat rakjon elénk, szinte mindig, amikor Windows rendszert használunk. A pletykák után nemrég hivatalosan is bejelentették, hogy

a „promóciók” érkeznek a Windows 11 Start menüjébe.

A PCFórum beszámolója szerint a Microsoft ajánlásokat próbál ki, hogy segítsen felfedezni a nagyszerű alkalmazásokat a Microsoft Store-ból a Start menü Ajánlott menüpontjában. Ahogy tehát az alábbi képen is látható, a rendszer célja, hogy olyan alkalmazásokat ajánljon, amik nincsenek telepítve a gépükre, de talán szükségünk lehet rá. Ez nagyjából így néz majd ki a Win 11 22635.3495-ös buildjében.

A dologgal kapcsolatban jó hír, hogy a promóciók nem tűnnek első ránézésre zavarónak, legalábbis amíg nem bővítik ki teljes értékű reklámfelületté. Az újítás egyelőre csak az amerikai Insider programban résztvevők számára jelenik meg, sőt van opció arra a beállításokban, hogy kikapcsoljuk.

A Microsoft természetesen számított arra, hogy a hír miatt sokan felháborodnak majd, így előre leszögezte: nem biztos, hogy minden felhasználónál megjelentetik az ajánlókat. Ezt talán majd pont az dönti el, hogy az Insidereknél mennyire működik eredményesen.

Ezt láttad már?

Kell külön hűtés a PS5-nek és az Xbox-nak a túlmelegedés ellen?

×