Egy apuka rohant haza a munkából, az utcát már lezárták, a tűzoltók pedig éppen küzdöttek a tűzzel. Egy PlayStation kontroller okozta a bajt.

2024.04.13. – Nem igazán kaptunk még arról hírt, hogy gond lenne azzal, ha a töltőn hagyjuk a PlayStation kontrollert. A Stokesentinel nevű angol lap beszámolója szerint azonban pont ezt történt nemrég. Egy tehetetlen apuka csak állt és rémülten nézte, ahogy füst gomolyog az otthonából, miután tűz ütött ki a lánya hálószobájában. Mathew Moors vasárnap reggel dolgozott, amikor hívták a szomszédok, hogy tűz van náluk. A 37 éves apukát otthon már tűzoltók és rendőrök fogadták, akik lezárták az egész utcát. Sajnos 10 éves lánya, Layla hálószobája és annak berendezése teljesen megsemmisült a tűzben. Természetesen a tűzoltók azt is megállapították, hogy mi okozhatta a bajt.

A tűz valószínű oka a hálószobában töltőn hagyott PlayStation kontroller volt.

Tényleg?

„Csak álltam ott és néztem, ahogy a füst száll ki a házamból. Sokkos állapotban voltam. Végül megmutatták a károkat. Nem erre számítottam egy vasárnap délután! Azt mondták, hogy az egyetlen lehetséges tűzforrás, amit találtak, a PlayStation kontroller volt, ami a töltőn maradt” – mondta az apuka.

A tűz eloltása után

Az apuka most rengeteg segítséget kap a szomszédoktól, hogy a szobát felújítsák a tűzeset után, sőt azt is elárulta, nem hibáztatja lányát a tűz miatt. Sajnos az nem derült, hogy pontosan milyen PlayStation volt a szobában, ahogy az sem, hogy pontosan milyen módon okozta a tüzet. Ha tippelnünk kell, akkor valószínűleg a kábel melegedett túl. Ez sosem fog kiderülni, de azért nem árt óvatosnak lenni. Ne hagyjátok töltőn a kontrollert!

(A borítókép illusztráció)

Egyébként a PlayStation és Xbox túlmelegedésről és hűtésről pont a napokban írtunk egy velős cikket. Íme:

Kell külön hűtés a PS5-nek és az Xbox-nak a túlmelegedés ellen?

×