A Logitech úttörőnek számított a vezeték nélküli perifériák elterjesztésében. Ezúttal is egy igazán remek példánnyal jelentkeztek a cég mérnökei.

2024.04.13. – A Logitech nevét senkinek nem kell bemutatni, ha a PC-s perifériák kerülnek előtérbe. Évtizedes múltra nyúlik vissza a cég története, ám a 2020-as évek elején bekövetkezett változásokat is remekül reagálták le. A felhasználók egyre jobban ki volt éhezve valami újra, a cég mérnökeinek pedig nem is kellett több. Ekkor lépett színre a Logitech G Pro Wireless egér, mert hosszú évekig „Az Egér”-ként volt számon tartva. Nem véletlenül, hiszen ez volt az első széles körben elérhető egér, mely remek vezeték nélküli kapcsolattal rendelkezett.

Korábban bizony komoly lag, késés jellemezte a wireless technológiákat. A Logitech Lightspeed fejlesztése azonban kiküszöbölte a problémákat. Mérőműszer nélkül nem is lehet már különbséget tenni a vezetékes és a vezeték nélküli perifériák között. Nem csak egerekben hasznosította a cég a fejlesztést, de billentyűzetben és fejhallgatóban is találkozhattunk már vele. A Logitech hosszú ideje nem is jelentkezett kifejezetten gamereknek szánt billentyűzettel, április elején azonban megtörték a csöndet.

60%-os Logitech billentyűzet érkezett a piacra

A Logitech G Pro X 60 Lightspeed abszolút gamerek számára készült, ezt már a 60%-os kialakítása is elárulja. A többi specifikáció is figyelemre méltó:

  • Háromféle optikai switch közül választhatnak a játékosok
  • Prémium minőségű, PBT billentyűsapkákkal érkezik a periféria
  • RGB világítással is rendelkezik
  • A Logitech Lightspeed technológiának köszönhetően hibátlan, lag-mentes vezeték nélküli kapcsolat
  • A kábeles, Lightspeed csatlakozás mellett akár Bluetooth csatlakozás is elérhető, ha kevésbé fontos a lagmentes kapcsolat. Például telefon vagy tablet esetében jöhet ez jól.
  • 65 órányi üzemidőt ígér a cég.

A közösség alapvetően pozitívan fogadta az újdonságot, ám néhányak szerint elkéstek. Manapság a gyártók inkább a Hall-Effect, mágneses kapcsolók felé húznak, ha gamingről van szó, nem az optikai kapcsolókhoz. Ennek ellenére természetesen remek választás lehet sokak számára az új Logitech billentyűzet.

Ezt olvastad már?

MINDEN, amit tudnod kell a Falloutról, mielőtt és miután elindítod a sorozatot

 

×