A YouTube elkezdte azt tesztelni, hogy mi lenne, ha a videókat és a kommenteket úgy rendeznék, ahogy az jó régen is volt a platformon.

2024.04.12. – Amióta csak elindult a Youtube, azóta szinte mindenhol a világ egyik legnépszerűbb, legismertebb és legalapabbnak számító videós platformja lett. Persze az évtizedek során sok vetélytársa megjelent, igazán megszorongatni nem tudják. A Youtube azonban az elmúlt majd 20 alatt számos dizájnváltáson ment keresztül, most pedig szintén jelentős változás lehet, amit néhányan már tapasztalhattak is. Az elrendezés pedig ismerős lehet azoknak, akik régóta Youtube-oznak.

Teszt

Úgy tűnik, hogy a Google nemrég elkezdte tesztelni azt, hogy mi lenne, ha a Youtube-on látható modulok teljesen más helyre kerülnének asztali böngészős nézetben, mint eddig. A frissített kinézetről néhány screenshot már ki is került, és ami azt illeti, elég sok negatív visszhangot kapott. Itt ugyanis jól látszik, hogy a videóajánlók az nézett videó alá kerültek, minden más pedig, beleértve a kommentszekciót is, jobb oldalra, ami nyilván szokatlan.

Nem újdonság

Bár sokan nem értenek egyet ezzel a változtatással, többen felhívták a figyelmet arra, hogy ez valójában nem újdonság. 2006 és 2010 között ugyanis hasonló elrendezés volt a jellemző, akkor is a videó jobb oldalán szerepeltek a felhasználó adatai. Erről itt is egy kép:

Youtube régen

A Google egyébként a visszhangok után nem sokkal egy nyilatkozatot is kiadott, miszerint ez egy tesztidőszak, a funkció egyelőre csak néhány felhasználó számára érhető el. Egyelőre tehát nem biztos, hogy a fent látható elrendezés végleges lesz. Bár, az igazság az, hogy valószínűleg ezt is meg lehet majd szokni. Nem?

Ezt láttad?

MINDEN, amit tudnod kell a Falloutról, mielőtt és miután elindítod a sorozatot

×